Eintracht – Barça: El Camp Nou tindrà l’última paraula (1-1)

Un golàs de Ferran Torres, després d’una gran jugada combinatòria al primer toc, envia aquesta eliminatòria de quarts cap al partit de tornada amb empat entre alemanys i culers

El FC Barcelona ha aconseguit un empat al Frankfurt Stadion, després que Ferran Torres hagi neutralitzat una diana local de Knauff. Un 1-1 contra l’Eintracht que envia aquesta eliminatòria de quarts de la Europa League cap al Camp Nou amb tot per decidir. El proper dijous 14 d’abril (21 hores) s’escriurà l’últim capítol d’aquest enfrontament entre alemanys i culers, que ja han escrit una primera part molt entretinguda.

Xavi ja va avisar en la prèvia que no seria un rival fàcil. I així ha estat, perquè el Barça ha tingut dificultats davant del joc directe de l'Eintracht. Poc a poc, però, i tirant de paciència, els blaugrana han pogut anar sentint-se millor sobre la gespa, especialment en el segon temps, i han aconseguit endur-se un resultat positiu d’Alemanya.

Això en un duel d’alternatives i opcions a totes dues àrees. Malgrat tot, el 0-0 amb què s’ha arribat al descans no s’ha mogut fins a la represa. Els culers, mitjançant un gran xut de Ferran Torres que es colava per l’escaire (min 2) i una rematada creuada d’Aubameyang que ha tornat a salvar Trapp (min 18), i els alemanys, amb un rematada de Sow a plaer que ha sortit desviada (min 6), haurien pogut avançar-se. En una primera part en què, a més, Gerard Piqué ha hagut d’abandonar el terreny de joc per unes molèsties a l'adductor (min 22) i l’àrbitre ha rectificat la seva decisió de xiular penal en una jugada defensiva mil·limètrica de Sergio, després de comprovar amb el VAR que el migcampista de Badia havia tocat pilota (min 37).

Grans gols que decideixen

Tot i viure un primer temps entretingut, els gols de l’enfrontament no han arribat fins al segon temps.  El primer ha estat obra del Frankfurt, en un refús a la sortida d’un córner que ha caçat Knauff, de primeres, per engaltar una rematada que s’ha colat per l’escaire (min 47).

Acció que ha acabat d’activar el Barça, aprofitant també que l’Eintracht ha endarrerit les seves línies. I s’ha mostrat eficaç, perquè la defensa alemanya res no ha pogut fer davant d’una jugada brillant, de combinació al primer toc, amb protagonisme de Dembélé i Frenkie de Jong, que han entrat després del 1-0, i Ferran Torres, que ha estat l’autor d’un gol fantàstic (min 66).

No només per la bella factura, sinó per la importància de l’empat. A més, no ha estat l’únic cop que han rebut els locals, perquè l’expulsió de Tuta per doble groga (min 77) ha fet que haguessin d’acabar el duel amb 10.

Amb aquestes circumstàncies, el Barça s’ha abocat a l’atac en el tram final i ha rondat l’àrea, però no ha pogut trencar l’empat. Malgrat tot, el Barça viatja cap a casa amb un bon empat i sabedors que el Camp Nou és molt Camp Nou. L’Estadi decidirà.