Les dades de l'exhibició al Bernabéu

Les dades de l'exhibició al Bernabéu

La golejada contra el Reial Madrid ens deixa diversos registres que cal destacar

La golejada al Santiago Bernabéu ens deixa moltes dades i algunes d'elles d'autèntic mèrit per al Barça de Xavi. A continuació les repassem i les posem en context.

Debut perfecte per a Xavi

El tècnic blaugrana es converteix en el tercer entrenador culer que guanya el seu primer Clàssic a la banqueta amb una diferència favorable de quatre gols en tota la història de la Lliga. Abans ho havien aconseguit Ferdinand Daučík el 1951 (7-2 a Les Corts) i Helenio Herrera el 1959 (4-0 al Camp Nou).

2022-03-20 MADRID-BARCELONA 53

L'efectivitat d'Aubameyang

El davanter blaugrana porta nou gols en 11 partits que ha disputat amb la samarreta blaugrana. Una autèntica assegurança de gol la del jugador incorporat al mercat d'hivern. Aubameyang va firmar un doblet en els cinc xuts a porteria que va fer.

A més, va repartir una assistència que el converteixen en el primer jugador en aquest segle XXI que participa en tres gols en la seva primera aparició en un Clàssic. Aubameyang és l'únic jugador que ha marcat en cinc partits contra el Reial Madrid en el segle XXI, tenint en compte partits de Lliga i Lliga de Campions. 

2022-03-20 MADRID-BARCELONA 38

La solidesa d'Eric Garcia

El defensa blaugrana va ser el jugador culer amb més anticipacions, amb quatre, i el segon amb passades bones completades, amb 79. Un assegurança defensiva que va permetre juntament amb la gran actuació de la resta de companys a l'eix defensiu acabar el Clàssic amb la porteria a zero.

Un Barça generador d'ocasions 

Els blaugrana van rematar 10 vegades a porteria i va aconseguir quatre gols. El que suposa una gran efectivitat. A més, les sis aturades de Courtois van evitar una golejada encara major d'un equip que ha millorat molt en el nombre d'ocasions i l'efectivitat de cara a porteria. Frenkie de Jong va generar tres ocasions i va ser l'únic futbolista culer que va completar totes les passades que va intentar. 

A més, les 10 rematades a porteria converteixen en el tercer tècnic amb més ocasions generades entre els tres pals en el seu primer Clàssic. Només Frank Rijkaard (13) i Ernesto Valverde (11) en van aconseguir més.

_GPF0968

La polivalència d'Araujo

El defensa uruguaià va actuar com a lateral i va fer-ho amb bona nota, frenant accions de perill blanc i tapant la velocitat de Vinicius. Araujo va completar sis recuperacions de pilota al llarg del Clàssic. I no tan sols això, ja que el bon joc aeri del central blaugrana és coneguda i al Santiago Bernabéu la va tornar a demostrar marcant el 0-2. Jugador total. 

photo1647809154

13 gols amb rematada de cap

Amb el gol d'Araujo ja són 13 els gols de cap del Barça aquest curs. Si ho comparem amb altres equips de la Lliga veiem que els blaugrana ho han assolit amb 28 partits i en el segon lloc trobem diversos equips amb 8 dianes de cap en 29 partits: Betis, València, Athletic Club, Atlètic de Madrid i Osasuna. Per part culer, Luuk de Jong, amb quatre dianes, és el futbolista blaugrana més destacat en aquest aspecte.

Dembélé, assistent de luxe

El davanter francès va repartir dues assistències de gol i ja en suma set a la Lliga i nou en total aquest curs. La velocitat i habilitat del jugador blaugrana per marxar dels seus rivals i acabar amb una passada de màxima precisió és màxima. D'aquesta manera Dembélé es converteix en el segon futbolista del Barça que assoleix aquesta fita en el segle XXI en un Clàssic. Abans ho havia fet Xavi el 2009. 

_GP14941

26 de 30 per seguir somiant amb la Lliga

El Barça de Xavi ha posat la directa i suma 26 dels darrers 30 punts possibles a la Lliga. Els blaugrana no coneixen la derrota des de fa tres mesos i mig. Han guanyat a Mallorca, Alabès, Atlètic de Madrid, València, Athletic Club, Elx, Osasuna i Reial Madrid i ha empatat contra Granada i Espanyol. El Barça és líder de la Lliga en el que portem del 2022 amb 26 punts, quatre més que l'Atlètic de Madrid i sis per sobre del Vila-real i Reial Madrid. Només Barça i Sevilla no coneixen la derrota en la competició domèstica aquest 2022.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut