Gerard Piqué, 600 partits com a jugador del FC Barcelona

Gerard Piqué, 600 partits com a jugador del FC Barcelona

Contra l’Osasuna al Camp Nou, el central blaugrana arriba a aquesta xifra històrica

Gerard Piqué continua batent rècords amb el FC Barcelona. Després de superar Carles Puyol com a quart jugador amb més partits oficials amb la samarreta blaugrana, aquest diumenge, en la victòria contra l’Osasuna al Camp Nou, el central català ha arribat als 600 partits oficials amb el club culer. Una xifra històrica que segueix engrandint la llegenda de Piqué al barri de les Corts.

mini_3200x2000-JugadorsMesPartits_CAT

A continuació, repassem la seva àmplia trajectòria recordant els títols, estadístiques i moments inoblidables que l’han portat a ser un dels jugadors més recordats de la història del club barceloní.

Una vida de color blaugrana 

Format des de ben petit als camps de La Masia, el caràcter de Gerard Piqué és el d’un competidor nat. Així, amb 410 victòries i 116 empats, el ‘3’ blaugrana només ha conegut la derrota en 73 ocasions amb el club culer. 

Piqué final de Berlín

A més, Piqué ha defensat la samarreta blaugrana en totes les competicions possibles. Si repassem tots els partits que ha disputat fins al moment des del seu debut l’any 2008, el central culer ha disputat 387 partits a la Lliga, 122 a la Lliga de Campions, 65 a la Copa del Rei, 16 a la Supercopa d’Espanya, cinc al Mundial de Clubs, dos a la Supercopa d’Europa i tres a l’Europa League. 

Una infinitat de títols... 

De tots els partits que ha jugat Gerard Piqué amb el Barça, molts d’ells han acabat amb celebració triomfal. I és que, durant aquests anys al club culer, el central de la Bonanova ha viscut una etapa daurada que l’ha portat a ser un dels jugadors més importants de la darrera dècada culer. 

Jugadores del Barça amb més títols.
Jugadores del Barça amb més títols.

Per tant, amb 30 títols en 14 temporades, el seu palmarès es desglossa amb vuit Lligues, tres Champions League, set Copes del Rei, sis Supercopes d’Espanya, tres Mundials de Clubs i tres Supercopes d’Europa. El central blaugrana és el tercer jugador de la història que més trofeus ha portat a les vitrines del Museu del Camp Nou, només superat per Leo Messi (35), Andrés Iniesta (32) i igualat amb el seu actual company d’equip, Sergio Busquets (30)

... i de xarxes 

Una de les imatges que sempre ha acompanyat les celebracions d’aquests títols és l’habitual ritual que duu a terme Gerard Piqué al finalitzar el partit. Com a record, sempre que el Barça aconsegueix guanyar una final, el central català retalla part de la xarxa de la porteria on s’ha disputat el matx per endur-se-la cap a Barcelona, juntament amb la copa i la medalla de campió. 

piqué xarxa

La darrera xarxa que va poder endur-se Piqué a casa va ser la de l’estadi de La Cartuja, la temporada anterior a la final de la Copa del Rei contra el Bilbao (0-4). Un títol de Copa especialment emotiu per al central culer. El ‘3’ blaugrana, que va ser una de les peces claus de les remuntades completades durant les eliminatòries de quarts i semifinals, va reaparèixer en el darrer matx de la competició després d’una lesió de sis setmanes. Tot i això, va ser titular, va disputar els 90 minuts i va sumar la trentena xarxa a la seva particular col·lecció. 

Un central amb l’instint d’un davanter centre

“Sempre dic que si jugués de davanter, faria 15 gols, però m’han tirat enrere i m’ho passo bé igualment”. Aquestes van ser les declaracions amb les quals Gerard Piqué va donar per finalitzada la seva estada al Diego Armando Maradona, després d’anotar un gol importantíssim que va certificar la classificació dels culers per als vuitens de final de l’Europa League. 

Piqué Nàpols

I és que, malgrat ser un defensor excel·lent tant a camp obert com a les proximitats de l’àrea, l’instint golejador de Piqué sempre ha estat un dels seus avals futbolístics. En aquests 600 partits amb el ’3’ blaugrana a l’esquena, ha sumat un total de 53 gols. 16 d’aquests han estat a la Lliga de Campions, una xifra que l’ha portat a ser el defensor més golejador de la competició empatat amb Roberto Carlos. 

Però la faceta golejadora no només l’ha adquirida en els darrers anys, sinó que és una característica que l’ha acompanyat al llarg de tota la seva carrera. De fet, un dels seus gols més recordats va arribar precisament en la seva estrena golejadora a la Lliga amb el Barça. En el famosíssim 2-6 al Bernabéu, Piqué va tancar la golejada culer amb una diana d’absolut ‘killer’ que va deixar una posterior celebració recordada per tot el barcelonisme.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut