Barça - Galatasaray: Res desfà l'empat (0-0)

Barça - Galatasaray: Res desfà l'empat (0-0)

Els blaugranes han picat ferro fred per batre la defensa turca, però s'han quedat sense marcar tres mesos després

Istanbul decidirà. El Barça ha picat ferro fred davant el Galatasaray al Camp Nou. Tot i la insistència ofensiva i portar el pes de la possessió, els de Xavi Hernández han estat incapaços de trobar el forat en la defensa visitant. Enaltida per les intervencions d'Iñaki Peña, que ha negat el gol a Memphis i Sergio Busquets. 

 

El Barça s'ha plantat a l'anada d'aquests vuitens de final de l'Europa League amb la pilota als peus. Amb Frenkie de Jong, Pedri i Nico a la sala de màquines, les aproximacions han arribat pels costats. A la banda esquerra, Jordi Alba, capità davant el Galatasaray, ha connectat amb Ferran Torres per esglaiar els turcs. Tranquils i concentrats per deixar en res les arrancades per la dreta d'Adama, una de les figures més enèrgiques, i de Dest. 

La pressió alta dels de Xavi Hernández ha enfonsat els visitants. Quasi inèdits en atac i incapaços d'arribar a la zona d'Araujo i Eric Garcia. Dos centrals que han aparegut amb el pas dels minuts. Amb més focus, el 24 barcelonista. Salvador davant l'ocasió d'Akturkoglu. La principal prova del decreixement del ritme de la possessió blaugrana. Poc efectiva per trobar les escletxes en la rereguarda de l'elenc de Domènec Torrent. Resistent i que, progressivament, ha deteriorat el control i el perill ofensiu culers. Reactivat esporàdicament per Memphis

Memphis testa els reflexos d'Iñaki Peña

En la incomoditat, un gest tècnic del màgic 16 a la frontal de l'àrea ha semblat accelerar les estadístiques de xut. Un driblin extraordinari, que ha estat parat amb falta, ha propiciat la primera aturada del partit. Iñaki Peña ha negat el gol de falta de Memphis amb una dreta mà dura. Posteriorment, l'extremitat superior esquerra de l'exblaugrana s'ha topat amb la rematada del 9. Dues intervencions emergides en un context d'aparent assossec davant els 61.740 espectadors presents al Camp Nou. 

Els culers ataquen i els turcs defensen

Un estat de quietud en l'electrònic que Xavi ha intentat sacsejar a la segona part amb canvis. Piqué, Sergio i Dembélé han estat les armes blaugranes per canviar el signe del matx. Precisament, el desbordament de l'atacant francès i un cop de cap del 5, que ha topat amb la inspiració del porter rival, han empentat els atacs i les goles de l'Estadi. Encisades encara més amb l'embotellament dels turcs, que han resistit a les següents escomeses de Jordi Alba i de Frenkie de Jong. 

Submergits en el guió d'un Barça protagonista atacant i un Galatasaray antagonista defensant, l'electrònic ha continuat inalterable. Ara bé, la insistència barcelonista ha xocat repetidament contra la falta d'efectivitat i l'esforç defensiu dels d'Istanbul. Encara amb ànim de celebrar una diana, anul·lada per fora de joc. Aquesta ha estat l'única vegada que els de Domènec Torrent s'han personificat en l'àrea de Ter Stegen a la segona part. 

Res, però, ha desfet el 0-0. Ni l'alè final dels aficionats blaugranes ni les darreres trepitjades als dominis d'Iñaki Peña amb Aubameyang i Luuk de Jong de referències. En conseqüència, els de Xavi s'han quedat sense veure porteria tres mesos després. Una manca de gol que farà que aquests vuitens de final de l'Europa League es resolguin al Nef Stadyumu el dijous 17 de març, a les 18.45 hores

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut