Barça - Athletic Club: Golejada per continuar la ratxa (4-0)

Els culers, de nou amb un gran actuació, superen el conjunt basc gràcies els gols d'Aubameyang, Dembélé, Luuk de Jong i Memphis

Nova victòria barcelonista i ja són tres consecutives en només una setmana. Els blaugrana han guanyat amb autoritat a l'Athletic Club (4-0) en un matx totalment dominat i controlat per part dels de Xavi Hernández. Els gols d'Aubameyang, que continua en ratxa, Dembélé, el primer a la Lliga, Luuk de Jong, que aprofita a la perfecció els minuts que disputa, i Memphis, que torna per la porta gran, donen un nou triomf al Barça.

El domini barcelonista ha estat vigent durant tota la primera part, amb el control del joc i la possessió per part dels homes de Xavi. A poc a poc, començaven a aparèixer les arribades a la porteria rival, i Gavi, després d’una gran assistència de Ferran des de l’esquerra, ha tingut la més clara (min. 18), però la seva rematada ha marxat molt alta. El propi Ferran, després d’una gran conducció d’Adama, també ha buscat el gol amb una bona canonada, però Unai Simón ha refusat a córner.

Aubameyang torna a obrir la llauna

Tal i com va passar a Mestalla, el davanter gabonès ha estat l’encarregat d’inaugurar el marcador. I ho ha fet amb un gol de killer total, caçant un rebot dins l’àrea: centrada d’Alves des del córner, remat de Piqué al travesser i Aubameyang, amb la dreta, envia la pilota al fons de la xarxa (1-0, min. 37) per obrir la llauna i marxar per davant al descans.

Ja a la segona meitat, el guió ha estat el mateix i les ocasions barcelonistes han seguit arribant, amb un Pedri absolutament pletòric dominant el mig del camp. Ferran, amb un llançament de falta a la barrera i amb un mà a mà aturat per Unai, ha tingut les primeres clares aproximacions.

Dembélé encarrila el matx

Xavi ha mogut fitxa des de la banqueta i ha donat entrada a jugadors de refresc com Frenkie de Jong i Dembélé, que serien claus en el segon gol blaugrana. Contracop de manual, amb Frenkie obrint per al francès que, amb una brutal canonada amb l'esquerra, marcava el 2-0 (min. 73) per duplicar l'avantatge.

Traca final

El domini era absolut, i el Barça ha comptat també amb la bona notícia del retorn de Memphis, que ha entrat als darrers compassos després de superar la seva lesió. Ja al darrer minut de partit, Luuk de Jong, que portava tres minuts sobre la gespa, ha aprofitat una bona centrada de Dembélé des de la dreta per marcar, de cap, el tercer gol de la nit (3-0, min. 89), al temps afegit, Memphis culminava el seu retorn amb el 4-0 definitiu (4-0, min 93), de nou amb assistència de Dembélé.  Així doncs, victòria incontestable dels blaugrana, que es troba en un estat de forma espectacular.