RCD Espanyol - FC Barcelona: Luuk de Jong rasca un punt 'in extremis' (2-2)

El davanter holandès ha situat l'empat final al minut 96 i manté els culers en la quarta posició

Un punt salvat 'in extremis'. La diana de Luuk de Jong al minut 96, després d'una centrada d'un vigorós Adama, ha tancat el derbi amb un empat. Un derbi que havia començat magistralment pels de Xavi Hernàndez gràcies a la diana de Pedri. Darder i Raúl de Tomás havien capgirat l'electrònic, però no han esdevingut suficients per posar fi a les ratxes d'imbatibilitat barcelonistes

Pedri va per feina...

Arribar i moldre. El partit ha arrancat amb un somriure, personificat amb la figura de Pedri. Al minut dos, el 16 barcelonista ha enaltit una centrada majestuosa de Jordi Alba, que ha fet encara més bona la recuperació de Sergio. Una festivitat amb rècord. Perquè s'ha convertit en la diana més matinera en la història dels derbis en el segle XXI. La rapidesa, la senzillesa, i l'efectivitat han estat els primers arguments dels de Xavi a l'RCDE Stadium.

En aquest escenari hostil i en un context intens, el Barça ha demostrat personalitat. Les possessions llargues, la velocitat d'Adama i l'entrega de Gavi a l'altre extrem han esdevingut els següents trets distintius per tallar l'empenta blanc-i-blava després del 0-1. Sostingut momentàniament per l'alta pressió barcelonista i la concentració dels dos centrals alineats, Piqué, el cinquè jugador de la història amb més participacions de blaugrana i Araujo, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc a la mitja part

... però el marcador canvia de dominador

La resistència culer, però, no ha estat eterna. Perquè l'esglai efímer del rival s'ha tornat en celebració. Dues accions quasi consecutives de perill, un xut de l'elèctric 11 aturat per Diego López i una rematada de cap d'un voluntariós Ferran, poc albiraven l'empat de l'Espanyol. Darder l'ha firmat abans de marxar al descans d'un partit amb ritme.

Un context elèctric dinamitat encara més per l'ímpetu de Gavi. El 30 del FC Barcelona, unint qualitat i esforç, només ha vist negada i aturada la seva intel·ligència des de l'extrem pel VAR. Instrument que ha deixat en anècdota el gol que el jove barcelonista havia anotat després d'apoderar-se de la pilota a l'interior de l'àrea. Una zona poc trepitjada pels de Vicente Moreno, que han resultat més efectius i s'han apuntat l'avantatge: 2-1, obra de Raúl de Tomás.

Empat per tancar el matx

La reacció i els atacs barcelonistes han quedat diluïts per l'augment de pulsacions d'aquest derbi. Reunint cap i cor, l'elenc de Xavi Hernández s'ha bolcat sobre la porteria rival. Les aproximacions han sorgit de tots els racons i costats, tant amb el desbordament de Dembélé i com amb el d'Adama, i han embotellat l'Espanyol. I, per fi, després de les expulsions de Piqué i Melamed, una centrada d'un persistent 11 des de la banda ha arribat a bon port. Luuk de Jong ha situat el definitiu 2-2 sobre la botzina. El derbi ha començat i ha acabat amb gol per als culers, una alegria agredolça. Perquè no s'ha guanyat, però sí sumat un punt.

D'aquesta manera, les dues ratxes d'imbatibilitat barcelonistes encara són intactes. Per una banda, el Barça continua sense conèixer la derrota en Lliga a l'RCDE Stadium: set empats i sis victòries. I, per altra banda, el conjunt de Xavi Hernández augmenta a vuit les jornades seguides sumant punts a la taula classificatòria, on ocupa la quarta posició. In extremis, però el Barça continua progressant.