PRÈVIA: RCD Espanyol - FC Barcelona

PRÈVIA: RCD Espanyol - FC Barcelona

Els culers busquen donar continuïtat a la bona dinàmica amb una nova victòria al RCDE Stadium

Després del vital triomf aconseguit al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid, el Barça s’enfrontarà aquest diumenge (21:00 hores) contra l’Espanyol a l'RCDE Stadium, en el partit corresponent a la 24a jornada del campionat.

Així, els de Xavi Hernández volen continuar immersos en el camí de la victòria i el bon joc i, per fer-ho, l'objectiu és guanyar un derbi que ha tingut color blaugrana en les darreres ocasions.

El rival

L'Espanyol arriba al duel en una mala dinàmica. Col·locats actualment en la 12a posició amb 27 punts, els blanc-i-blaus acumulen cinc partits consecutius a la Lliga sense conèixer la victòria (quatre derrotes i un empat). En la darrera jornada, els de Vicente Moreno van patir una desfeta ajustada a San Mamés, contra l’Athletic Club (1-2). Les ganes dels locals de tornar a vèncer i el suport de l'afició, doncs, seran un punt de dificultat afegida en aquest derbi.

mini_2021-11-20 BARCELONA-ESPANYOL 27

Entrenador: Vicente Moreno. Després d’una etapa de dues temporades al Mallorca, el tècnic valencià va assumir el càrrec del conjunt periquito la temporada 2020/21, quan l’equip estava a Segona Divisió. Només una temporada més tard, va ascendir l’equip a Primera. Ara bé, els precedents de Vicente Moreno contra el Barça no li són gaire favorables. L’entrenador ha perdut els 3 enfrontaments que ha jugat contra els blaugranes a la Lliga.

El golejador: Raúl de Tomás. Amb 12 gols a la Lliga, se situa com a tercer màxim realitzador de la competició, empatat amb Vinicius JR i Juanmi i per darrere de Karim Benzema (17). L’influència de ‘RDT’ en el joc ofensiu de l’Espanyol és total. El davanter ha anotat 12 dels 27 gols de l’equip (44% dels gols totals).

Classificació: L’Espanyol se situa en dotzena posició, amb 27 punts, a 11 punts del Barça. El balanç fins al moment és de set victòries, vuit empats i quatre derrotes.

Precedents

El partit de la primera volta va suposar l’estrena amb victòria a la banqueta de Xavi Hernández. Els blaugranes es van imposar gràcies a un gol des dels 11 metres de Memphis Depay (1-0).

 

Si ens fixem en les darreres visites culers al RCDE Stadium, el Barça té un balanç extremadament positiu. I és que el FC Barcelona encara no ha perdut cap partit de Lliga al nou estadi de l'Espanyol.

Si volem trobar la darrera derrota culer lliguera com a visitant en un derbi ens hem de remuntar a la temporada 2006/07 a l’estadi Olímpic Lluís Companys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut