Cinc coses que cal saber del Barça – Atlètic de Madrid

Cinc coses que cal saber del Barça – Atlètic de Madrid

Repassem algunes dades de cara al duel del proper diumenge al Camp Nou

Barça i Atlètic de Madrid es veuran les cares aquest diumenge (16:15 hores) a l’estadi blaugrana en el partit corresponent a la jornada 23 de Lliga. Els de Xavi reben els matalassers després de l’aturada internacional en el que serà un duel decisiu en la lluita per les posicions de Champions. Fem una ullada a algunes dades i curiositats sobre el partit.

50 dies després...

... el Barça torna al Camp Nou. Gairebé dos mesos després, el FC Barcelona tornarà a disputar un partit al seu estadi. No ho feia des del 18 de desembre del 2021, en la victòria per 3-2 contra l’Elx. L’aturada per Nadal, els partits de la Copa del Rei –tots dos fora de casa-, la disputa de la Supercopa d’Espanya i el calendari de la Lliga han provocat que el primer equip blaugrana no trepitgi casa seva en un llarg període de temps.

Des d’aquell darrer partit a l’estadi, els blaugranes han disputat quatre partits de Lliga fora de casa de manera consecutiva. Han sumat dues victòries (Mallorca i Alavés) i dos empats (Sevilla i Granada).

Tornen Suárez i Griezmann

Els ex davanters blaugranes estan de tornada al Camp Nou. L’uruguaià, tercer màxim golejador de la història del Barça amb 198 dianes, trepitjarà la gespa de l’estadi per segona vegada com a visitant, després de fer-ho en l’empat per 0-0 de la temporada passada. Aquest cop, això sí, amb públic, ja que el duel es va disputar a porta tancada.

El francès és dubte de cara al partit per una lesió muscular, tot i que s’espera que arribi. Suárez suma un gol a la Lliga contra el Barça (va marcar el 0-2 al partit d’anada), mentre que Griezmann n’ha marcat un parell, tots dos amb la Reial Societat.

Duel per la Champions

Atlètic de Madrid i FC Barcelona, quart i cinquè classificat amb 36 i 35 punts respectivament. Només un punt separa tots dos equips en la lluita per la quarta posició que dóna accés a la Champions. Tots dos equips, però, han disputat un partit menys que la resta de rivals, que n’han jugat 22. El duel d’aquest diumenge serà decisiu per començar a decidir unes places capdavanteres que aquesta temporada estan més disputades que mai.

Bons números de Xavi contra l’Atlético

L’ara tècnic del primer equip es va enfrontar com a futbolista en 32 ocasions a l’equip blanc-i-vermell, amb un balanç de 14 victòries, nou empats i nou derrotes. Al Camp Nou, els números són sensiblement millors, ja que va aconseguir fins a nou victòries, cinc empats i només dues derrotes en 16 partits. L’únic gol de l’ex migcampista contra els matalassers va ser a la Jornada 7 de la Lliga 07/08, en una victòria per 3-0 amb Frank Rijkaard a la banqueta.

Per la seva banda, l’últim partit de Xavi contra els madrilenys segurament també serà un dels quals guardi un millor record, ja que el Barça va guanyar 0-1 al Vicente Calderón a la jornada 37 de la Lliga 14/15 i es va proclamar campió.

2021-12-04 BARCELONA-BETIS 45

Simeone mai ha guanyat al Camp Nou

L’argentí, que va arribar al club matalasser el desembre del 2011, mai ha guanyat al Camp Nou. Almenys, mai ho ha fet com a entrenador, ja que quan era futbolista de l’Atlètic de Madrid va guanyar un partit de Copa del Rei a l’estadi blaugrana. Una victòria en cinc partits com a futbolista i cap ni una en 14 partits com a entrenador. El ‘Cholo’ suma cinc derrotes i quatre empats a la Lliga al Camp Nou des que es va fer càrrec del conjunt blanc-i-vermell. D’altra banda, tampoc no ha guanyat en cap altre competició, ja que suma un empat a la Supercopa, un empat i una derrota a la Champions, i un empat i una derrota a la Copa del Rei.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut