El Barça fitxa Pierre-Emerick Aubameyang

El Barça fitxa Pierre-Emerick Aubameyang

El davanter va rescindir el seu contracte amb l'Arsenal Football Club

El FC Barcelona i Pierre-Emerick Aubameyang han arribat a un acord per a la incorporació del jugador, després que el davanter hagi rescindit el seu contracte amb l'Arsenal Football Club.

El jugador signarà contracte fins al 30 de juny del 2025, amb una opció de sortida pactada el 30 de juny del 2023, i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

La presentació de Pierre-Emerick Aubameyang com a nou jugador del primer equip serà aquest dijous, a partir de les 13.15 hores. Es podrà seguir en directe a través de Barça TV+.

Àmplia experiència europea

Nascut a Laval (Mayenne, França) un 18 de juny de 1989, Pierre-Emerick Aubameyang té triple nacionalitat: espanyola, francesa i gabonesa, sent Gabon la selecció amb la qual juga a nivell nacional. El davanter, de 32 anys, acumula una gran carrera per Europa després d’haver jugat a diversos equips i lligues.

Després de passar per diversos planters, el de l’AC Milan inclòs, Aubameyang va debutar la temporada 2008/09 al Dijon, a la Segona Divisió francesa, cedit precisament pel conjunt italià. El seu bon rendiment va fer que diversos equips de la Ligue 1 es fixessin en ell, arribant a jugar en diversos conjunts de la competició francesa: Lille (2009/10), AS Mónaco (2010/11) i finalment al Saint Etienne, on va jugar del 2011 fins al 2013.

El seu gran nivell al conjunt francès va fer que el fitxés el Borussia Dortmund el 2013, on hi estaria durant quatre temporades i mitja, marcant 141 gols i consagrant-se com un dels millors davanters del panorama futbolístic europeu, sent el màxim golejador de la Bundesliga el curs 2016/17, amb 31 gols.

Al mercat d’hivern del 2018, Aubameyang va signar per l’Arsenal, equip on ha estat els darrers quatre anys. Al conjunt londinenc ha seguit marcant gols de tots els colors, i també va ser Bota d’Or de la Premier League 2018/19, amb 22 gols.

En total, a banda d’aquestes dues distincions individuals, cal destacar que també va ser el futbolista africà de l’any 2015 i millor jugador de la Bundesliga 2016. A més, quant a clubs, al seu palmarès hi trobem una Copa de la Lliga amb el Saint Etienne (2013), dues Supercopes d’Alemanya (2013 i 2014) i una Copa d’Alemanya (2017) amb el Dortmund i una FA Cup (2020) i una Community Shield (2020) amb l’Arsenal. Quant a la selecció gabonesa, ha disputat 72 partits i ha marcat 30 gols.

Velocitat i gol per a l’atac

Aubameyang destaca per la seva gran velocitat punta i el seu olfacte golejador. El davanter africà acumula més de 300 gols com a professional i és un dels golejadors més destacats de l’última dècada, amb una gran definició i rematada de la pilota.

Amb capacitat per jugar en qualsevol de les posicions de l'atac, la seva versatilitat fa que pugui caure a qualsevol de les dues bandes i sobretot en la punta d’atac. Tot i la gran envergadura (1.87m) que té, la seva gran acceleració i potència fan que sigui molt ràpid amb espais oberts. A més, té una gran qualitat tècnica que el permet associar-se, a més de tenir un bon regat i visió de joc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut