Alabès - FC Barcelona: Tres punts d'or (0-1)

Un gol de Frenkie de Jong al minut 87 dona el triomf al Barça a Mendizorroza 'in extremis', en un partit espès

Victòria importantíssima per a un Barça que es retroba amb la victòria després d’una ratxa de tres partits sense fer-ho. Una gran jugada col·lectiva culminada per un oportunista Frenkie de Jong en els darrers cinc minuts de partits ha donat els tres punts als blaugranes en un partit complicat i espès, però que finalment s'ha decantat del cantó visitant. Amb aquest triomf, doncs, els de Xavi es col·loquen a un sol punt de l’Atlètic de Madrid, l’equip que tanca la zona Champions de la Lliga.

Inici de tempteig

Un equip entrenat per Jose Luís Mendilibar, combinat d’una grada tan animada com la de Mendizorrotza, sempre és sinònim d’incomoditat i intensitat. Amb aquesta premissa, el Barça ha saltat al terreny de joc sabent que els primers minuts de partit serien complicats. En primera instància, els vitorians han proposat una pressió alta que ha impedit els culers fer allò amb el que se senten més còmodes: dominar en camp contrari a partir de la pilota. Tanmateix, gràcies a un Sergio Busquets i a un Pedri que han estat molt participatius en la sortida de pilota, els de Xavi Hernández han pogut rebaixar la intensitat inicial dels ‘babazorros’ i començar a dominar en camp rival.

A partir d’aquest moment, els blaugranes han sumat diverses possessions llargues, però la falta de desequilibri i profunditat ha impedit que les ocasions fossin abundants. L’oportunitat més clara l’ha tingut Luuk De Jong quan ha enviat una potent volea que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Fernando Pachego. Així, els primers 45 minuts han finalitzat amb un empat a zero que ha deixat pocs canvis de guió.

No arriba el gol

Després del pas pels vestidors, el partit s’ha obert a poc a poc. El Barça ha pujat el ritme de la pilota i, a partir del desequilibri generat, principalment per un atrevit Ez Abde en l’u contra u, els blaugranes han intimidat una mica més la porteria de l'Alabès.

L’oportunitat més clara dels primers minuts del segon temps ha nascut de les botes de Pedri. A la sortida d’una falta lateral, el migcampista canari ha propiciat una assistència espectacular que ha sorprès a tota la defensa vitoriana que ha estat a punt de veure com entre Luuk de Jong i Piqué col·locaven el 0-1 en el marcador.

La paciència dona resultat

Tot i no tenir encert en els metres finals, els homes de Xavi Hernández finalment han pogut sumar els tres punts. I és que els culers han continuat acumulant possessions llargues fins que han trobat l’espai i el moment just per desarborar la sòlida defensa local. Jordi Alba ha culminat una bona combinació de l’equip amb una precisa passada amb la cama dreta cap a un Ferran Torres que ha servit en safata el gol a Frenkie de Jong, que, sense oposició, ha anotat el seu tercer gol en Lliga (0-1, min 86).

Un gol del migcampista neerlandès, clau, que finalment ha certificat la victòria culer. Triomf clau per retrobar el camí del triomf i seguir en la lluita per l'objectiu del Barça en aquesta Lliga.