Athletic Club-Barça: Punt i final a la defensa de la Copa (3-2)

Els de Xavi Hernández disputen un partit amb molta intesitat a San Mamés però acaben caient a la pròrroga tot i els gols de Ferran Torres i Pedri

Eliminats de la Copa (3-2). El Barça ha mostrat una bona imatge en un duel amb molta intensitat i en el qual l'Athletic Club s'ha avançat en tres ocasions en el marcador. El gran gol de Ferran Torres igualava la diana inicial de Muniain i el gol de Pedri portava el matx a la pròrroga, però en el temps extra el conjunt basc ha estat més encertat.

Dos grans gols

El partit no ha començat gaire bé pels interessos culers. I és que en la primera aproximació del partit Muniain ha situat l’1-0 en una jugada per la banda dreta de Nico Williams. L’Athletic Club ha portat el pes del partit en aquests primers compassos, amb una pressió alta que ha complicat la sortida dels de Xavi.

Els blaugrana, però, han sabut refer-se d’aquest mal inici de matx i Abde ha protagonitzat la primera arribada de perill en uns minuts en què el Barça ha canviat la tònica del matx. I enmig d’aquests bons minuts del Barça Ferran Torres hi ha posat la qualitat, aconseguint el primer gol com a culer. El davanter blaugrana ha culminat una gran jugada dels blaugrana amb un gran gol que situava l’1-1 als 19 minuts. Una acció que ha arribat després de 22 passades, en total 1 minut i 12 segons. El marcador ja no s’ha mogut, si bé Ter Stegen ha firmat una gran aturada a la sortida d’un córner.

Intercanvi de forces

A la represa el partit ha donat pas a un anar i venir dels dos conjunts, sense ocasions massa destacades. Fins que l’Athletic Club ha avisat en una bona jugada entre Nico Williams i Iñaki Williams que ha acabat amb una rematada clara del darrer per sobre la porteria de Ter Stegen. El Barça ha respòs amb ocasions de Frenkie de Jong i Ansu Fati, però el matx es mantenia amb un alt ritme. L’Athletic ha enviat una pilota a la fusta en una rematada d’Iñaki Williams al 84’, just abans del gol local.

Iñigo Martínez ha situat el 2-1 en una jugada confusa. Els homes de Xavi no s’han rendit i han seguit buscant el gol i l’han trobat en el darrer sospir. Pedri ha aprofitat un refús per situar l’empat i forçar així la pròrroga.

La pròrroga decideix

En el temps extra l'Athletic Club s'ha acabat enduent el bitllet per als quarts de final. A la primera meitat de la pròrroga Muniain s'ha encarregat de transformar un penal a favor dels locals. Ansu i Pedri no han pogut seguir i han demanat el canvi enmig de l'exigència física del matx. Ha reaparegut Braithwaite després de la lesió. Els de Xavi ho han intentat fins al final en uns darrers minuts on el cansament per part dels dos conjunts ha estat el protagonista. Finalment el Barça ha caigut eliminat de la Copa i no podrà revalidar el títol aconseguit el darrer curs.