Linares - Barça: La Copa arrenca amb remuntada (1-2)

Els homes de Xavi Hernández, després d'una gran segona meitat, aconsegueixen la segona victòria de l'any i avancen als vuitens de final de la Copa del Rei

Il·lusió, esperança i alegria han estat els sentiments que han ressonat a l’Estadi Municipal de Linarejos aquesta vigília de Reis. Envoltat d’un ambient màgic donat per les dates festives del moment i per la tornada d’una competició tan especial com la Copa del Rei, el Barça ha visitat Linares per primer cop en la seva història. I ho ha fet amb nota: remuntada en un partit que ha anat de menys a més gràcies als gols d’Ousmane Dembélé i Ferran Jutglà (1-2). El partit ha estat marcat també pel redebut de Dani Alves.

Inici advers

Els contextos de les primeres rondes coperes sempre són complicats, i així ho ha demostrat el Linares. Encoratjats per un Estadi Municipal de Linarejos que s’ha presentat com el 12è home dels locals, els andalusos han iniciat el partit amb una pressió alta que ha incomodat els primers minuts culers. Tot i això, els homes de Xavi Hernández s’han apoderat ràpidament de la possessió i de les ocasions. Primer ha estat Araujo qui ha desaprofitat una gran centrada al primer pal de Dani Alves a la sortida d'un córner (min 5); posteriorment, ha estat Ilias qui ha no ha pogut culminar una gran triangulació en banda dreta entre Nico, Alves i el mateix jugador marroquí.

Quan semblava que els blaugranes dominaven més el partit, el Linares ha sabut aprofitar un ràpid contraatac que ha acabat amb el primer gol del partit gràcies a una gran rematada de cap al segon pal del davanter Hugo Díaz (1-0, min 19). Els locals han trobat en la seva primera ocasió del partit, allò que tant li ha faltat als culers en aquest primer temps: l’encert.

I és que tot i el gol en contra, el Barça ho ha seguit intentant de totes les maneres possibles. Nico i Eric Garcia ho han provat des de fora de l’àrea amb xuts que han marxat prop de la porteria andalusa, Jordi Alba i Riqui Puig ho han fet a través de dues volees des de dins de l’àrea procedides de dos grans centrades des del sector dret d’un molt actiu Dani Alves; però l’efectivitat no ha estat de part dels blaugranes. El conjunt de Xavi Hernández ha marxat al descans amb un gol de desavantatge sabent que havia de trobar l’encert golejador per passar de ronda.

Els canvis decanten el partit

Ja al descans, Xavi Hernández ha decidit efectuar una triple substitució per donar-li una cara diferent al partit. Riqui Puig, Ilias Akhomach i un tocat Ronald Araujo han donat entrada a Frenkie de Jong, Dembélé i Piqué. A partir d’un Dani Alves trepitjant zones interiors, un Dembélé encarant des del sector dret i un Frenkie de Jong fent mal amb les arribades des de segona línia, el Barça ha començat a enfonsar en la seva àrea al Linares que ha vist com les ocasions rivals han anat caient de forma consecutiva.

De fet, la primera gran ocasió del segon temps ha arribat gràcies a aquest canvi de l’entrenador egarenc. Al minut 57, Dani Alves, des d’una zona d’interior dret, ha connectat una gran passada àrea cap a un Frenkie de Jong que ha estat a pocs centímetres de fer la igualada. Cinc minuts més tard, ha aparegut l’altre protagonista de la segona part, Ousmane Dembélé. L’extrem francès ha aprofitat una recuperació del ‘8’ culer per efectuar un bon xut des de fora de l’àrea que ha acabat amb el primer gol del Barça en aquesta Copa del Rei (1-1, min 63). Un cop trobat el gol, els de Xavi no han baixat el ritme. Instants més tard, Ferran Jutglà, que ja havia gaudit de diverses ocasions des del sector esquerre, ha aconseguit trobar el gol decisiu del partit després d’un ràpid contraatac iniciat per ell mateix gràcies a una poderosa diagonal que ha acabat amb una gran definició al segon pal impossible de parar per al porter andalús (1-2, min 63).

A partir del segon gol culer, el Linares ha intentat pujar línies per intentar forçar la pròrroga, però la bona gestió de la pilota i dels contraatacs blaugranes ha fet impossible la gesta final per als locals. D’aquesta manera, el Barça arrenca la missió de revalidar la Copa del Rei amb una remuntada de caràcter.