PRÈVIA | Mallorca - FC Barcelona: Primer partit de l’any

PRÈVIA | Mallorca - FC Barcelona: Primer partit de l’any

Els blaugranes volen començar el 2022 amb una victòria en territori balear per escalar posicions a la taula lliguera

El FC Barcelona visita Mallorca (21:00 hores) en el primer partit de l’any, corresponent a la dinovena jornada de Lliga. Una estrena de partits en aquest 2022 que suposa el final de la primera volta de la competició domèstica. 

Després d’acabar amb bon peu el 2021, amb la victòria a casa contra l’Elx i l’empat a Sevilla en un gran partit dels de Xavi, l’equip tractarà de continuar amb la bona línia a Son Moix en el primer matx del 2022.

Els blaugranes tenen com a objectiu continuar escalant posicions a la classificació; cada cop es troben més a prop dels llocs que donen accés a la Champions. D'aquesta manera, els de Xavi comencen l’any a Mallorca amb optimisme, també pels favorables precedents contra l'elenc balear. Perquè el Barça ha guanyat els últims set partits lliguers contra els mallorquins, deixant la porteria a zero en cinc d’aquests duels i anotant una mitjana de quatre dianes per matx. A més a més, ha guanyat en 11 de les últimes 12 visites a Son Moix en Lliga.

El Rival

Entrenador: Luis García Plaza. L’entrenador madrileny ha perdut els últims quatre partits que ha dirigit contra el Barça, on ha encaixat almenys quatre gols en cadascun dels duels. El tècnic, que va assolir l’ascens amb el Mallorca la temporada passada, va tenir una petita trajectòria com a futbolista a la dècada dels 90, però és a les banquetes on ha assolit més èxits esportius. Ha entrenat equips de Primera Divisió com el Llevant, el Getafe o el Vila-real, entre d’altres.

Golejador: Dani Rodríguez. El gallec, que juga la quarta temporada consecutiva al club mallorquí, suma tres gols a la Lliga i és el màxim golejador de l’equip a la competició. El segueixen ‘Fer’ Niño i Ángel Rodríguez, tots dos amb dues dianes. 

Classificació: El Mallorca és quinzè a la Lliga, on suma un total de 20 punts. A casa, només han perdut un dels nou partits que hi han disputat. 

Xavi: “Competirem amb els que som”

"Competirem amb els que som. Tenim moltes baixes i per sentit comú potser s'hauria de suspendre el Mallorca - Barça. Però no és una excusa, intentarem guanyar els tres punts", va explicar Xavi en la roda de premsa prèvia al partit. Una compareixença on el tècnic barcelonista també va destacar la progressió de l'equip vista en els dos darrers matxs lliguers. "L'equip ha fet un pas endavant", va exterioritzar l'egarenc. Un figura que es va estrenar com a golejador blaugrana precisament contra el Mallorca. 

 

La convocatòria de 21 futbolistes

Per aquest matx, Xavi Hernández compta amb 21 jugadors: Ter Stegen, Piqué, R. Araujo, Riqui Puig, Neto, Lenglet, L. De Jong, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Jutglà, Álvaro Sanz, Comas, I. Akhomach, Guillem, Estanis, L. De Vega i Mika Mármol. Uns noms que tenen entre cella i cella obrir el 2022 amb una victòria a Mallorca. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut