El Barça fitxa Ferran Torres

El Barça fitxa Ferran Torres

El Club ha arribat a un acord amb el Manchester City per al traspàs del davanter valencià, que ha signat fins al 2027

El FC Barcelona ha arribat a un acord amb el Manchester City per al traspàs de Ferran Torres.

El jugador ha signat contracte amb el Club per a les pròximes 5 temporades, fins al 30 de juny del 2027, amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. 

 

El proper dillun​​s dia 3 de gener, a partir de les 11.00 hores, tindrà lloc la presentació del nou jugador del FC Barcelona en un acte previ a l'entrenament de portes obertes del primer equip de futbol, que es farà al Camp Nou a partir de les 12 hores. Posteriorment a l'entrenament, el jugador atendrà els mitjans de comunicació en una roda de premsa telemàtica a la sala de premsa Ricard Maxenchs.

L'acte es podrà seguir en directe a Barça TV a través de la TDT, a Barça TV+ arreu del món i també als canals digitals oficials del FC Barcelona, a partir de les 10.30 hores. 

L'agenda prevista per al dilluns 3 de gener:

  • A les 10.00 hores, obertura de portes del Camp Nou.
  • A les 11.00 hores, inici de la presentació de Ferran Torres com a nou jugador del FC Barcelona al terreny de joc del Camp Nou.
  • A les 12.00 hores, entrenament de portes obertes del primer equip.
  • A les 14.00 hores, roda de premsa telemàtica de Ferran Torres com a nou jugador del FC Barcelona a la sala de premsa Ricard Maxenchs.

Focus des de ben petit

Nascut el 29 de febrer del 2000 a Foios (València), ben aviat Ferran Torres va tenir contacte amb la pilota. Va passar del futbol sala al futbol. Perquè quan jugava amb l’equip de futsal de l’escola EPLA va cridar l’atenció del planter del València CF. Amb només set anys, va originar la seva trajectòria vestint l’elàstica valencianista.

La seva projecció va ser meteòrica. I en un tancar i obrir d'ulls va passar del prebenjamí al primer equip txe, on va començar escrivint una precoç efemèride. Perquè el dia del seu debut en el torneig domèstic, el 16 de desembre del 2017 contra l’Eibar, es va convertir en el primer jugador de la Lliga nascut al segle XXI. Dies abans, però, el 30 de novembre, es va estrenar oficialment en partit de Copa del Rei davant el Saragossa. 

 

Les estadístiques de Ferran Torres van acréixer ràpidament en l’elit del futbol. A cada curs que passava amb els taronges, la seva figura agafava més focus. Fins a erigir-se en una peça important de l’equip. En poc més de dues campanyes, mitja 2017/18, 2018/19 i 2019/20, va acumular 97 partits i nou gols.

No obstant això, l’èxit cabdal amb l’elenc de la capital del Túria va ser la Copa del Rei 2018/19. Un confeti que va esclatar amb molta felicitat per als blanquinegres després de derrotar el Barça a la final ja que era el primer títol del València des del 2008. 

Del València al Manchester City 

Una campanya excel·lent com a valencianista que va propiciar el seu fitxatge per al Manchester City de Pep Guardiola. D’aquesta manera, després de tota una vida de valencianista, Ferran es va traslladar de la Lliga a la Premier League. De l’extrem a la punta d’atac. Perquè la seva arribada Anglaterra va propiciar la seva explosió com a anotador. 11 dianes en 30 partits va ser la seva carta de presentació en el seu primer curs a Manchester, el 2020/21. Període on també va experimentar l’èxit en forma de trofeus amb la lliga i l’EFL Cup.

D’aquesta manera, aquest 2021/22 el nou fitxatge blaugrana va arrancar la seva segona etapa al club anglès on va firmar quatre presències i dos gols. 

Important també amb la selecció espanyola

La seva primera gran celebració internacional va ser en alçar l’europeu sub17. El protagonisme en les categories inferiors del combinat espanyol el van conduir a l’Absoluta. Un combinat que ha testat la qualitat anotadora de Ferran Torres, on es una de les principals armes ofensives de Luis Enrique

Gols i qualitat per a l’atac

Més joventut i gol per a l’atac blaugrana. L’ex citizen reuneix unes característiques polivalents que li permeten jugar en qualsevol posició ofensiva; sigui d’extrem o de davanter centre. Unes demarcacions on exhibeix velocitat, verticalitat, qualitat i intel·ligència.

El catàleg de virtuts del futbolista valencià l’encapçala la definició. Les seves precises desmarcades, el seu bon posicionament en l’àrea, el seu ull per atacar els espais i la seva rapidesa en el glopeig enalteixen la seva habilitat per veure porteria. Una destresa que ha polit a través del treball, perquè Ferran Torres té mentalitat de progressió constant. I ara ho demostrarà al FC Barcelona, una etapa més en la seva curta, però experimentada carrera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut