Sevilla - Barça: Prova de foc al Pizjuán

Sevilla - Barça: Prova de foc al Pizjuán

Els culers visiten Nervión amb l’ambició de tancar el 2021 amb una gran victòria

Després de la victòria contra l’Elx al Camp Nou, els de Xavi visiten un Sevilla (21:30 hores) que es troba en segona posició a la classificació a la Lliga. Els blaugranes buscaran enllaçar la segona victòria consecutiva en un partit corresponent a la jornada quatre de la competició, que va ser aplaçat en el seu moment per problemes amb els viatges dels jugadors sud-americans internacionals. Si guanyen, igualarien el Rayo, actualment en zona Champions, com a quart classificat.

L’equip dirigit per Xavi Hernández visita un dels escenaris més difícils del campionat, on els sevillans s’han fet forts i sumen 22 punts de 24 possibles. De fet, els de Lopetegui són el segon millor local de les cinc grans lligues europees al 2021, només per darrere de l’Inter de Milà, amb un balanç de 17 victòries, un empat i dues derrotes.

El conjunt blaugrana tractarà d’apropar-se a les posicions capdavanteres de la classificació i a un Sevilla que actualment el supera per 10 punts. Els precedents, això sí, són favorables als culers: només una derrota en les últimes 14 visites al Pizjuán a la Lliga, amb un balanç que es completa amb vuit victòries i cinc empats.

 

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L’entrenador basc, que va jugar al primer equip del FC Barcelona durant la dècada dels 90, està afrontant la seva tercera temporada al capdavant del Sevilla. Durant les dues temporades completes del tècnic a la capital andalusa, ha classificat el seu equip per a la Champions a totes dues i ha guanyat una Europa League, la sisena del club. Lopetegui es caracteritza per dotar els seus equips d’un gran caràcter competitiu, solidesa defensiva i efectivitat en atac. Ha entrenat altres grans equips com el Porto i el Reial Madrid, així com a la selecció espanyola absoluta i a les seleccions sub 21, sub 20 i sub 19.

El golejador: Rafa Mir encapçala la classificació golejadora de l’equip a la Lliga, amb cinc gols. Al cartaginès, que va passar pel planter blaugrana en el seu moment, l’acompanyen al podi de golejadors Erik Lamela i Lucas Ocampos, amb quatre gols cadascun. Cal mencionar també l’aportació ofensiva d’En-Nesyri, amb tres gols a la Lliga. De totes maneres, Lamela és baixa i Ocampos és dubte per al partit contra el Barça. En-Nesyri s'ha recuperat després d'una lesió i ha entrat en la convocatòria. 

Classificació: Els sevillans són segons a la classificació, on sumen un total de 37 punts, 10 més que el Barça. Els de Nervión es troben en un gran moment a la Lliga després de sumar tres victòries consecutives en la competició, la darrera de les quals contra l’Atlètic de Madrid.

Xavi: "Tenim una gran oportunitat"

En la roda de premsa prèvia, Xavi Hernández es va referir a aquest duel contra el Sevilla com un partit “extraordinari”, en el qual serem “valents”. "Estem davant d’una gran oportunitat per col·lar-nos a les posicions de Champions. Portem 10 de 15 punts a la Lliga i crec que, a partir d'ara, hem de seguir sumant punts, però també sensacions”, va afegir, a banda de comentar: “El Sevilla està en un gran moment de forma, amb una plantilla extraordinària, i són un exemple a seguir".

Sobre l’evolució de l’equip, Xavi creu que la clau és “seguir treballant el model de joc, anar creixent i intentar que tots entenguin el que volem”. Dissabte, de fet, i segons el tècnic, “ja es va veure un Barça que busquem”. “Aquest és el camí i ara ja no cal mirar enrere, només al davant, que és jugar contra el Sevilla. Sortirem a jugar amb el nostre estil de joc”, va sentenciar.

La convocatòria

Per aquest partit, el tècnic de Terrassa ha decidit convocar els següents 23 futbolistes amb les novetats de Piqué i Ilias Akhomach respecte al partit contra l’Elx: Ter Stegen, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Jutglà, Gavi, Balde, Ez Abde, Álvaro Sanz i I. Akhomach.

Són baixa per lesió Dest, Memphis, Ansu Fati, Demir, Braithwaite, Pedri i S. Roberto. L’austríac Yusuf Demir continua amb molèsties gàstriques i és baixa per aquest partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut