El Nàpols, rival del FC Barcelona a l'Europa League

El Nàpols, rival del FC Barcelona a l'Europa League

L'anada es jugarà al Camp Nou el proper 17 de febrer a les 18.45 hores, mentre que la tornada es disputarà una setmana després, el 24 de febrer, al Diego Armando Maradona, a les 21 hores.

El FC Barcelona ja sap quin serà el seu rival en la ronda eliminatòria de play-off de la UEFA Europa League. I el sorteig que s'ha celebrat aquest dilluns a Nyon, Suïssa, ha decidit que sigui el Nàpols qui s'enfronti contra el Barça en aquesta fase. 


L'eliminatòria, a doble partit, començarà el proper dijous 17 de febrer, al Camp Nou, a les 18.45 hores. La tornada serà a l'estadi Diego Armando Maradona, una setmana després, el 24 de febrer, a les 21 hores. 

La resta d'eliminatòries d'aquest play-off són: 

  • Sevilla - Dinamo de Zagreb
  • Atalanta - Olympiacos
  • Leipzig - Reial Societat
  • Porto - Lazio
  • Borussia Dortmund - Rangers
  • Zenit - Betis
  • Sheriff - Sporting de Braga

Cal recordar que aquesta ronda, on no es poden creuar equips de la mateixa federació de futbol, la disputen els segons classificats de la fase de grups de la Europa League contra els tercers classificats de la Lliga de Campions.

Així, els guanyadors d'aquestes vuit eliminatòries jugaran contra els vuit primers classificats de grup de l'Europa League, que han passat directament als vuitens de final de la competició.

"El sorteig no ha estat generós amb nosaltres"

Un cop finalitzat el sorteig, el Director de Futbol del FC Barcelona Mateu Alemany ha analitzat el rival en aquesta fase de l'Europa League. Per a Alemany, el Nàpols "és un rival per tenir en compte i d'enorme dificultat", a més d'afegir: "Està clar que el sorteig no ha estat generós amb nosaltres, però així funcionen les competicions. Per guanyar-les, has de superar tothom".

 

Un vell conegut amb història

El Nàpols i el Barça es tornaran a veure les cares dues temporades després. Ho van fer als vuitens de final de la Champions, amb classificació blaugrana per a la Final a Vuit que es va disputar a Lisboa. En aquella ocasió, el Barça va empatar 1-1 a San Paolo, ara batejat com a estadi Diego Armando Maradona, i va vèncer 3-1 al Camp Nou, ja a porta tancada per la pandèmia.

Una eliminatòria històrica perquè, fins llavors, mai s'havien trobat en partit oficial. Però, més enllà d'això, al Nàpols i al Barça els uneix un nom comú: el del propi Maradona, l'únic jugador que va viure un traspàs entre els dos clubs. L’argentí va defensar els colors del Barça des del 1982 fins al 1984, abans de fitxar pel Nàpols i formar part de l’equip italià fins al 1991.

Actualment, el Nàpols és quart a la Serie A, però a quatre punts del líder, l'Inter. Entrenat per Luciano Spalletti, a l'Europa League el Nàpols ha acabat segon del grup C pel gol average, ja que va aconseguir els mateixos punts que el primer, l'Spartak de Moscou (3 victòries, 1 empat i 2 derrotes). Figures com Victor Osimhen, Fabián, Insigne o Mertens no posaran les coses fàcils a un Barça que buscarà ser al sorteig de vuitens del divendres 25 de febrer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut