Barça – Betis: Primera derrota del Barça de Xavi (0-1)

Els blaugranes no han aconseguit marcar davant un rival molt combatiu

El Barça ha estat incapaç de fer gol en un partit molt igualat. Els de Xavi han disposat de nombroses ocasions a l'àrea rival, però no han estat capaços de transformar-ne cap. En el millor moment dels blaugranes, bolcats a l'atac i generant ocasió rere ocasió, Juanmi ha finalitzat un contraatac dels visitants i ha situat el definitiu 0-1.

Inici molt igualat

El Barça ha començat endollat el partit. Els de Xavi han portat el pes del joc a través de la possessió i la circulació ràpida de pilota, mentre el Betis ha esperat la seva oportunitat al contraatac. Coutinho ha estat molt actiu en els primers minuts i ha gaudit de les primeres ocasions. El brasiler ha protagonitzat la primera internada a l'àrea rival, on ha driblat el seu defensor amb un túnel, però no ha pogut rematar, i ha tingut la primera ocasió clara del partit després de rematar dins l'àrea una centrada lateral de Jordi Alba.

A mesura que ha avançat el partit, el Betis ha anat guanyant terreny i ha començat a disputar-li la pilota als blaugranes. Tot i no tenir ocasions clares, els verd-i-blancs han anat trobant-se més còmodes al terreny de joc. Al minut 32 de partit, Gavi ha quedat commocionat per una pilotada i ha estat substituït seguint el protocol. El seu recanvi ha estat Riqui Puig.

Abde ha protagonitzat l'última acció de perill de la primera part a superar un rival amb gran habilitat dins l'àrea, però ha comès falta en el seu intent de rematar la pilota. Empat a 0 al descans en un partit molt disputat.

La falta d'efectivitat torna a ser protagonista

El Betis ha estat el primer a avisar un cop iniciats els segons 45 minuts. Juanmi ha rematat una pilota dins la porteria de Ter Stegen, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc. A partir d'aquest moment, els blaugranes s'han esperonat amb l'espectacular ajuda d'una afició que no s'ha cansat d'animar. Un públic totalment entregat al seu equip que, al minut 58, ha esclatat d'emoció quan Dembélé ha entrat al camp.

El Barça –i el públic- ha continuat molt actiu, bolcant el joc cap a la porteria d'un Rui Silva que s'ha vist cada cop més amenaçat. L'entrada de Dembélé al camp ha aportat molta profunditat als de Xavi i ha generat diverses ocasions gràcies al seu desequilibri. En el millor moment del Barça, però, Juanmi ha rebut una pilota dins l'àrea i ha acabat finalitzant un contraatac dels sevillans que els ha avançat en el marcador (min. 79).

Els blaugranes han tornat a acusar la falta d'efectivitat en els últims metres i no han pogut impedir la primera derrota del Barça de Xavi. L'equip del terrassenc suma 23 punts en 16 jornades –amb un partit menys- i buscarà recuperar-se de la derrota en el transcendental partit de Champions del dimecres vinent al camp del Bayern de Munic.