Un rival amb sabor blaugrana

Un rival amb sabor blaugrana

El Barça jugarà aquest dissabte contra el Betis, que compta a la plantilla amb fins a 8 jugadors que han vestit la samarreta culer

Bravo, Bartra, Montoya, Tello, Juan Miranda, Héctor Bellerín, Álex Moreno i Rodri. Tots ells han vestit la samarreta blaugrana en algun moment de la seva carrera. Parlem de set jugadors que han estat al planter barcelonista (tots menys Bravo), dels quals quatre han debutat al primer equip.

Un estil de joc amb segell blaugrana

Des de fa algunes temporades, el Betis ha apostat per un estil de joc inspirat en la metodologia de treball del Barça. Amb un futbol propositiu i molt ofensiu, el club sevillà s’ha convertit en un dels equips defensors del futbol associatiu de la Lliga. Per portar a terme aquest estil, els blancs i verds s’han fixat en diversos jugadors de la Masia que tenen aquest tipus de futbol en el seu ADN.

A més de Barta, Montoya, Tello, Juan Miranda, Héctor Bellerín, Álex Moreno i Rodri, en les últimes temporades també han jugat al Betis altres jugadors amb passat al planter culer com Carles Aleña, que actualment milita al Getafe, Wilfred Kaptoum o ‘Tony’ Sanabria.

Miranda UCL

Xavi es retrobarà amb alguns excompanys

La darrera temporada de Xavi Hernández com a futbolista del primer equip va estar marcada per la consecució del segon triplet del club. En aquella campanya, el migcampista de Terrassa va compartir vestuari amb tres jugadors que seran els seus rivals aquest cap de setmana: Claudio Bravo, Marc Bartra i Martín Montoya.

Marc Bartra va arribar a La Masia l’any 2002 quan només tenia 11 anys, va cremar totes les etapes del futbol formatiu culer fins a arribar a debutar amb el primer equip vuit anys més tard gràcies a Pep Guardiola. L’any 2016, després d’una vida com a culer, va abandonar el club per fitxar per al Borussia Dortmund.

Per un altre costat, Claudio Bravo va defensar la samarreta blaugrana durant dues temporades. En la seva etapa com a culer, el porter xilè va aconseguir una Champions League i dues Lligues, enduent-se també el premi Zamora en una ocasió.

Per últim, Martín Montoya va arribar al Barça amb tan sols 9 anys i va debutar amb el primer equip l’any 2011 on va estar durant tres temporades. Els tres jugadors bètics es retrobaran amb el seu excompany Xavi Hernández, aquest cop com a rival.

Xavi - Montoyta

El curiós cas de Rodri Sánchez

Rodri Sánchez tornarà a jugar contra el Barça sis anys més tard des que va deixar el club català. L’hàbil extrem va arribar a la temporada 2015/16 a La Masia, després de passar per algunes de les categories inferiors més reconegudes del futbol espanyol com la de l’Atlètic de Madrid o la del Reial Madrid.

Després d’una temporada a La Masia, el jove jugador bètic va abandonar el club per fitxar per al Deportivo de la Coruña on també va estar una temporada abans d’arribar al seu club actual, el Reial Betis. En tan sols tres temporades a l’equip sevillà, amb només 19 anys, Rodri va debutar amb el primer equip bètic. Ara mateix, el jove extrem ja és un dels jugadors amb més futur de l’equip i  una de les amenaces més perilloses de l’equip de Manuel Pellegrini.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut