Xavi: “M’agrada molt el que veig, perquè l’equip té una actitud boníssima”

Xavi: “M’agrada molt el que veig, perquè l’equip té una actitud boníssima”

El tècnic del primer equip ha parlat de les seves sensacions abans del derbi contra l’Espanyol i ha comentat que sent optimisme perquè “som una pinya, una família i d’això es tracta”

Xavi Hernández ha fet aquest divendres, a la Ciutat Esportiva, la seva primera roda de premsa prèvia a un partit com a entrenador del FC Barcelona. I ha mostrat optimisme i satisfacció pel que s’ha trobat dins del vestidor, amb un equip que té ganes de millorar, que té una actitud molt bona i que és capaç de capgirar la situació. El primer pas d’aquest Barça de Xavi serà ni més ni menys que contra l’Espanyol, en un derbi que sempre és motivant per si sol. 

“Hem de controlat el tema anímic, perquè juguem un derbi i no podem fallar. Hi haurà tensió, nervis, però confio en els meus jugadors. Estic molt il·lusionat pel que he vist als entrenaments, amb bona intensitat i un molt bon ritme. M’agrada molt el que veig, perquè l’equip té una actitud boníssima. Som una pinya, una família i d’això es tracta. Però ara aquest positivisme que s’ha generat l’hem de retornar amb un bon resultat”, ha comentat Xavi davant els mitjans de comunicació. 

 

Una primera prova que sap que no serà fàcil, davant d’un Espanyol “que és un gran equip i que està ben treballat”. “És solidari, capaç de sortir ràpid. En estratègia també és perillós i està bé físicament. Serà un partit complicat, amb tensió i ritme, però ens estem preparant per competir bé”, ha afegit, a més de dir: “El derbi sempre és especial, sobretot pels de casa. És una motivació extra i guanyar un derbi et fa sortir reforçat”.

A més, Xavi ha parlat de noms propis, de la importància de l’afició o d’aquestes primeres setmanes de feina. Les repassem:

La feina diària 

“Creiem que si juguem com volem, es més fàcil que arribin els tres punts. Hem de transmetre als jugadors que tenim aquesta urgència, però no els podem pressionar perquè estem reiniciant un projecte”.

“No hem tingut molts dies per treballar, però la idea és clara. És un tema de valor, actitud, esforç i sacrifici. Espero que demà ja es comencin a veure coses”. 

“Òbviament que ens valoraran pels resultats, però la convivència i l’entrenament diari que veig és molt positiu. I crec que això es pot contagiar a la competició”.  

“Estic aquí per prendre decisions. Ho donaré tot perquè les coses surtin bé. No és un tema només professional, sinó que també és sentimental. Sóc culer de tota la vida i vull que això funcioni. Vull transmetre que hem de donar més del 100% i no podem fallar a la nostra gent. Com a mínim els valors de l'actitud, l'esforç o el respecte. El públic s'ha de sentir orgullós fins i tot quan no guanyem”. 

“El talent de la plantilla m'ha agradat molt. Fas qualsevol tasca de pressió alta, possessió, control i el talent es nota; ho agafen força ràpid. La intensitat ens ha sorprès, les ganes de fer-ho bé. Hem parlat amb ells individualment, col·lectivament, i els hem donat “la brasa”, però crec que és necessari per comença a competir ja demà”. 

Sóc culer de tota la vida i vull que això funcioni. No podem fallar a la nostra gent. El públic s'ha de sentir orgullós fins i tot si no guanyem

XAVI HERNÁNDEZ

Els noms propis

“Conec bé l’Alves i ens ajudarà en tot. Té caràcter, una bona actitud i és una persona positiva i guanyadora. També ens ajudarà dins del camp. Ell està molt bé, l’hem vist jugar, ha passat la revisió mèdica i està fort físicament”

“Gavi és un comodí, un perfil molt complet, amb bones condicions en defensa i en atac. És un jugador molt important per a nosaltres. És molt jove, però és una realitat. El necessitem, perquè és de present i de futur”. 

“Memphis és un jugador molt important. Necessita sentir-se partícip amb la pilota i pot atacar espais. Té gol, un bon un contra un, va bé en l’estratègia. És versàtil i pot marcar diferències”. 

“Coutinho ha de recuperar la confiança. Pot ajudar-nos molt. Té un talent innat, però s’ha de retrobar amb ell mateix. Tindrà oportunitats, a mi m’agrada molt, i crec que pot ser molt important”

“Per condicions, el Frenkie de Jong ha de marcar diferencies. Ha de ser transcendent en atac i en defensa. En la pressió alta, si ens pressionen, ha de ser un futbolista clau”.

Sobre el factor Camp Nou

“Necessitem a la nostra gent. Que vingui al Camp Nou a donar-ho tot, perquè nosaltres ho farem. Per actitud i sacrifici no serà. Necessitem que vinguin, que aplaudeixin, que cantin, que animin… hem d’estar tots junts”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut