Xavi i Dani Alves es retroben

Xavi i Dani Alves es retroben

El migcampista i el lateral van jugar junts al FC Barcelona durant set anys, en què van guanyar 19 títols

Sis anys després, Xavi Hernández i Dani Alves es tornaran a trobar. I ho faran en el mateix equip on van coincidir l'última vegada: el FC Barcelona. La diferència, però, és que si llavors eren companys ara ho faran com a entrenador i com a jugador. I és que Dani Alves s’ha convertit en el primer fitxatge de l’era Xavi i, amb 38 anys, inicia la seva segona etapa com a culer. 

HomenatgeaXaviHernndez_pic_2015-06-03homenajexavi32
Dani Alves i Xavi, en l'acte d'homenatge i comiat del de Terrassa

Xavi i Dani Alves van compartir vestidor des de l’estiu del 2008, amb l’arribada del brasiler, fins al maig del 2015, amb l’adéu de Xavi. Set anys en què van jugar 292 partits (amb 198 victòries) i van celebrar 19 títols plegats: cinc Lligues, tres Copes, quatre Supercopes d’Espanya, tres Champions, dues Supercopes d’Europa i dos Mundial de Clubs. Així doncs, tots dos van ser presents –i peces clau- dels dos històrics triplets del club blaugrana, els del 2009 (conclòs amb el Sextet) i el del 2015.

2014-09-10EntrenoMiguel_pic_2014-09-10entreno01
Xavi i Dani Alves van guanyar 19 títols plegats

Alves i el '6' de Xavi

Amb la marxa de Xavi al final de la temporada 2014/15, Dani Alves va fer el pas i, després de defensar el ‘20’, el ‘2’ i el ‘22’ d’Abidal, va decidir agafar el ‘6’ del capità. Durant aquella temporada, l’última de Dani Alves com a jugador del FC Barcelona fins ara, el lateral brasiler va jugar 48 partits, amb 8 assistències i 1 gol. A més, va aconseguir sumar quatre títols més al seu palmarès, la Supercopa d’Europa, el Mundial de Clubs, la Lliga i la Copa, per acomiadar-se del Barça amb un total de 23 títols

 

Precisament, en la celebració del final de la temporada 2015/16 al Camp Nou, davant l’afició, Alves va agafar el micròfon i va explicar perquè va decidir vestir el dorsal número ‘6’.

“M’agradaria agrair Xavi per haver-me prestat el seu número després que li demanés permís. Vaig comentar-li que el representaria bé, que li dedicaria els èxits. No per ser igual que ell, perquè el ‘maqui’ és inigualable en aquest club, però sí perquè amb mi aquest número tindria dedicació, entrega i, especialment, perquè defensaria els colors com penso que s’han de defensar. I també perquè creia que aquest any guanyaríem la meva sisena Lliga”.

 

Un moment emotiu i especial per a dos amics que, ara, sis anys després, com l’històric dorsal ‘6’, es tornaran a retrobar al FC Barcelona, l’equip del seus cors.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut