Les 10 xifres que cal saber de Dani Alves

Les 10 xifres que cal saber de Dani Alves

Torna el millor lateral dret de la història del Barça, que és també el segon estranger amb més partits al Club

L’arribada de Dani Alves suposa el retorn del millor lateral dret de la història del Barça. El brasiler, que va fer història al Club, torna ara per seguir engrandint la seva llegenda. Fem un repàs a les 10 xifres que has de saber sí o sí de Dani Alves:

391

Són els partits oficials que va jugar Dani Alves en la seva primera etapa com a jugador culer. En tots aquests partits va marcar 23 gols. Si li sumem els compromisos no oficials, la xifra s’enlaira fins als 414 partits jugats amb el primer equip blaugrana.

 

Totes aquests xifres les va assolir durant els vuit anys que va jugar al FC Barcelona. Indiscutible al lateral dret, Dani Alves va ser un jugador important amb els quatre tècnics que va tenir: Josep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino i Luis Enrique.

14

Alves coneix la Primera Divisió millor que ningú. A banda dels vuit anys al Barça, el brasiler va jugar-ne sis més al Sevilla. En total, han estat 14 temporades a la Lliga espanyola.

1

I el número 1, per què? Doncs perquè Dani Alves va ser el primer jugador en ser presentat a l’era Guardiola i, 13 anys després, serà també el primer fitxatge de l’era Xavi. Al 2008 va ser presentat com a nou jugador del Barça el 2 de juliol, un dia abans que Gerard Piqué...

6

Tothom associa el ‘6’ a Xavi. Fins i tot el mateix Dani Alves, que va quedar-se el seu dorsal quan el de Terrassa va deixar el FC Barcelona. Un any més tard, en plena festa de celebració del doblet de la temporada 2015/16, el brasiler li va agrair la cessió del dorsal.

 

20

El ‘6’ és només un dels quatre dorsals que va lluir Dani Alves en la seva primera etapa al Barça. Durant el seu primer any va lluir el ‘20’ i a l’inici del curs 2009/10 va fer-se amb el ‘2’, que lluiria fins al 2013. Des de llavors seria el número ‘22’ del Barça, en homenatge a Éric Abidal. Ja al 2015, quan Xavi va marxar, es quedaria amb el ‘6’ en la seva última temporada al Club.

46

Alves és un guanyador. De fet, ningú ha guanyat més que ell en tota la història del futbol. Suma un total de 46 títols...

23 

... dels quals la meitat els va guanyar al Barça: 23. Són aquests: 6 Lligues, 4 Copes del Rei, 3 Champions League, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d’Espanya i 4 Supercopes d’Europa. Quasi res.

5

Ara Alves es retrobarà amb cinc jugadors amb els que va compartir equip: Marc ter Stegen Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergi Roberto i Sergio Busquets. I també coincidirà amb Xavi Hernández, que serà el seu entrenador.

2

El retorn d’Alves el permetrà seguir engrandint la seva xifra de partits amb el Barça. Ara mateix el brasiler és el segon estranger amb més partits a la història del Club (391 partits), únicament superat per Leo Messi (778). Tanca el podi Javier Mascherano (334).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut