Celta - Barça: S’escapa la victòria a Balaídos (3-3)

Malgrat el bon primer temps culer, amb 0-3 al descans, la reacció local i un gol de Iago Aspas sobre la botzina eviten sumar els tres punts

El FC Barcelona no ha pogut sumar la seva primera victòria a domicili a Balaídos. Ho ha tingut a tocar, però un gol de Iago Aspas pràcticament sobre la botzina ha fet que s’escapessin els tres punts (3-3). En un enfrontament que s’ha posat de cara en el primer temps, amb els gols a favor d’Ansu Fati, Sergio Busquets i Memphis, però en què la reacció del Celta, amb el doblet d’Aspas i el gol de Nolito, ha estat decisiva.

A més a més, a aquest empat ‘in extremis’ s’ha de sumar la mala noticia de les lesions d’Ansu Fati, amb una lesió als isquiotibials, d’Eric Garcia, amb molèsties al soli, i de Nico González, que tampoc ha pogut finalitzar el partit amb dolors musculars.

Primer temps molt complet

Un empat que deixa un regust negatiu, perquè la primera part ha estat brillant. El Barça ha sortit endollat, amb ganes de sumar un nou triomf després del de Kíev. I, tot i que el primer avís ha estat de Iago Aspas, Ansu Fati ha començat a posar el partit de cara quan només s’havien disputat cinc minuts de joc. Ho ha fet amb una acció individual per l’esquerra, amb un retall i amb un xut que s’ha colat al fons de la porteria (0-1, min 5).

Gol que ha fet pujar l’autoestima del Barça, que ha buscat el segon. L’ha trobat a través de les botes de Sergio Busquets, amb un xut des de la frontal després d’una bona acció de Nico, que ha ampliat distàncies (0-2, min 18). No s’ha aturat aquí, perquè després d’una nova gran jugada de Nico, la centrada de Jordi Alba ha estat rematada de cap per Memphis, que ha fet el gol amb què s’ha arribat al descans (0-3, min 34).

Reacció contundent del Celta

Però, marcats per les lesions d’Ansu Fati (minut 44) i d’Eric Garcia (ha estat substituït al descans), el Barça ha tingut problemes per desfer-se d’aquestes males sensacions. A més, a la represa s’ha trobat amb un Celta que ha sortit sense res a perdre.

Així, després d’un xut de Galán que Ter Stegen no ha pogut blocar bé, Iago Aspas ha retallat diferències a Balaídos (1-3, min 51). A més a més, Nico també ha hagut de ser substituït per lesió (min 57). Situacions que han esperonat encara més els de Coudet, que han vist com Nolito, amb una rematada de cap, ha posat el 2-3 per deixar el partit ben obert (min 74).

Finalment, i tot i que en els darrers minuts el Barça ha controlat més la pilota i a punt ha estat de sentenciar amb un xut llunyà de De Jong que s’ha estavellat contra el travesser (min 86), el Celta ha equilibrat la balança en el darrer minut de partit, ja en l’afegit, amb un gol de Iago Aspas que ha posat el 3-3 definitiu (min 96).

Tres punts que s’han escapat sobre la botzina i que eviten que el Barça pugui sumar el primer triomf a la Lliga lluny del Camp Nou abans de l’aturada per seleccions i abans de l'inici, ja el proper dilluns, de l’era Xavi.