Cinc coses que cal saber del Celta-Barça

Cinc coses que cal saber del Celta-Barça

El duel a Balaídos es presenta amb una assignatura pendent per a Ter Stegen: aturar Iago Aspas, el futbolista que més gols li ha fet

Els Celta-Barça són sinònim d’emocions fortes. I fa pinta que el d’aquest dissabte no serà menys. El duel corresponent a la 13a jornada de Lliga arriba amb una necessitat imperiosa de victòria per als blaugrana, però també per al conjunt local. A continuació repassem cinc dades que cal saber abans del partit a Balaídos.

El repte de Ter Stegen

Marc Ter Stegen s’enfrontarà dissabte a un dels seus grans botxins: Iago Aspas, el futbolista que més gols li ha fet des que defensa la porteria del FC Barcelona. Li ha marcat un total de 6 gols, els mateixos que el ja retirat Aritz Aduriz. Maxi Gómez, amb 5 dianes, completa el podi de jugadors que més gols han fet al porter alemany en totes les competicions.

Un precedent de Sergi Barjuan contra el Celta

Només una vegada el tècnic interí del FC Barcelona s’ha enfrontat al Celta. Va ser el maig del 2015 quan, com a tècnic de l’Almeria, va empatar 2-2 contra el conjunt de Vigo. Nolito i Santi Mina van ser els golejadors gallecs.

Un estadi complicat

Balaídos sempre li costa al Barça. De fet, és l’estadi on menys victòries han sumat els culers des de la temporada 2015/16. Només una. Va ser l’any passat, quan els blaugrana van vèncer per 0-3 després d’acumular una ratxa de cinc anys sense poder-hi tornar amb els tres punts. 

Dues absències importants

De la mateixa manera que el Barça viatjarà a Vigo amb força baixes, el Celta també patirà algunes absències de pes. No hi seran ni el seu màxim golejador aquest curs, Santi Mina (lesionat), ni un dels seus principals generadors de joc ofensiu, Brais Méndez (sancionat).

Tres exblaugranes a Vigo

Vigo i Barcelona han estat molt connectats durant els darrers anys. Futbolistes com Rafinha, Fontàs o Sergi Gómez van militar tant al Celta com al Barça, mentre que Luis Enrique i Juan Carlos Unzué també van formar part dels cossos tècnics de tots dos conjunts. A dia d’avui, al Celta hi figuren encara tres jugadors amb passat culer: Murillo, Denis Suárez i Nolito.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut