Dinamo de Kíev - FC Barcelona: Una final a Kíev

Dinamo de Kíev - FC Barcelona: Una final a Kíev

Aquesta vegada a Ucraïna, els culers afronten un matx que es pot definir molt més que tres punts

Nou partit decisiu a Europa. Aquesta vegada la Champions es desplaça fins a Kíev, on els de Sergi Barjuan necessiten guanyar per seguir enganxats a la competició europea. Una adherència assolida després de superar la primera final al Camp Nou, també contra el conjunt de Mircea Lucescu. 

La victòria (1-0) va servir per estrenar el caseller de punts en la fase de grups. Tres unitats que situen el Barça a un punt del segon classificat, el Benfica. Així doncs, al començament d'aquesta segona volta de la lligueta, el triomf es presenta, una altra vegada, cabdal. 

 

El rival

Entrenador: Mircea Lucescu. El seu historial com a tècnic reflecteix onze partits contra els barcelonistes. Vuit derrotes, dues victòries i un empat és el balanç fins al moment. Uns precedents que el situen com un entrenador propici per als interessos barcelonistes. Perquè és el tècnic que ha perdut més vegades contra un mateix rival, en aquest cas el Barça, de qualsevol dels entrenadors de la història de la Champions League. 

El golejador: Després de tres jornades, cap futbolista sobresurt en la faceta anotadora continental, ja que en els seus tres partits no ha celebrat cap gol. Però en la lliga ucraïnesa destaquen les dianes de Tsyhankov, que acumula un total de nou. 

Com arriba?: Aquest elenc de l'Europa de l'est encara no s'ha embutxacat el triomf. Un empat contra el Benfica (0-0) i dues derrotes, davant el Bayern de Munic (5-0) i el FC Barcelona (1-0), són el seu balanç. Quart classificat a la Champions, encapçala la lliga ucraïnesa, on va guanyar el darrer partit contra el Mariupol (2-3).

Mantenir la dinàmica dels precedents favorables 

  • El Barça ha guanyat els seus últims cinc partits contra el Dinamo de Kíev a la UEFA Champions League. L'última derrota data del 1997; un any que va veure dues derrotes culers contra els ucraïnesos i que són de mal record per a l'actual tècnic interí blaugrana, ja que va participar en aquells dos compromisos de Champions. 

  • Cal recordar que en la passada competició continental, els barcelonistes van vèncer a domicili per una plàcida golejada de 0-4

 

  • Més enllà d'aquests cinc darrers triomfs consecutius blaugranes i aquelles dues derrotes llunyanes ucraïneses, la resta de precedents el completen un empat i quatre victòries culers.  

  • A més a més, els culers encadenen quatre victòries en els darrers quatre desplçaments a Ucraïna: dos vs. Shakhtar Donetsk i dos vs. Dinamo de Kíev.

La convocatòria de Sergi Barjuan

La bona notícia és que hi ha fins a quatre novetats en la convocatòria. Es tracta de Dembélé, Araujo, Ansu Fati i Frenkie De Jong, que han rebut l'alta mèdica un cop superades les seves respectives lesions.

Així doncs, la llista de 23 jugadors la formen Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Memphis, Ansu Fati, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Gavi, Balde i Álvaro Sanz.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut