FC Barcelona - Reial Madrid: Derrota en un Clàssic igualat (1-2)

El gol d'Agüero en els últims segons de partit no impedeix la victòria dels blancs, victoriosos gràcies a les dianes d'Alaba i Lucas Vázquez

El primer Clàssic al Camp Nou amb públic i mosaic des de fa gairebé dos anys ha acabat amb victòria per al Reial Madrid. Tot i el gol del ‘Kun’ Agüero en els últims segons de partit, el FC Barcelona ha caigut per 1-2 després que Alaba al primer temps i Lucas Vázquez al segon posessin en avantatge als blancs. Ha estat un Clàssic igualat, marcat per les ocasions errades pels culers, especialment una de Dest amb 0-0 en el marcador.

La derrota, però, no ha impedit que el públic del Camp Nou acomiadés els jugadors amb una merescuda ovació un cop finalitzat el partit. La bona notícia: no hi haurà molt temps per lamentar la derrota, ja que d’aquí 72 hores el Barça pot refer-se sumant tres nous punts contra el Rayo Vallecano.

Ocasions culers, gol blanc

En el primer Clàssic sense Leo Messi, Ronald Koeman ha plantat un onze amb fins a set jugadors de la Masia. Destacava novament la presència d’un Gavi de rècord per la seva joventut i repetia com a extrem dret Serginho Dest. El nord-americà, precisament, ha tingut la primera gran ocasió del partit a les seves botes. Era el minut 25 quan el ‘2’ blaugrana ha enviat als núvols un gol que ja cantava un Camp Nou amb més de 85.000 espectadors

Fins llavors el partit havia transcorregut pràcticament sense notícies a les àrees. Només Vinicius havia amenaçat amb cert perill, amb picabaralla amb Jordi Alba inclosa, després d’una caiguda del brasiler dins l’àrea culer.

Al minut 32, però, ha arribat el gol visitant. Un ràpid contracop blanc l’ha finalitzat amb una ajustada rematada David Alaba, impossible per a Ter Stegen. Màxima efectivitat per al Reial Madrid, que només tres minuts més tard ha vist com un cop de cap de Piqué s’escapava per centímetres.

Abans de la mitja part, també Ansu ha tingut l’empat, però la seva rematada ha estat desviada per la defensa blanca. Les ocasions havien estat majoritàriament per a un Barça que es retirava a la mitja part perdent per la mínima.

Coutinho sacseja l’atac

Tot i un correcte primer temps, Koeman ha mogut l’equip a la mitja part. Mingueza ha deixat el seu lloc al camp a Coutinho, que ha sacsejat l’equip i tot l’atac blaugrana en els primers compassos de la represa. Ell i Ansu han tingut dues bones ocasions per empatar però la pilota no volia entrar. Amb Dest reubicat com a lateral dret, el Barça ha dominat als blancs fins el minut 60.

En aquest tram de partit els blancs, còmodes sense la possessió, han pogut fer el segon mitjançant Benzema. El ‘9’ francès també ha fregat el gol deu minuts més tard, quan també han estat a prop d’anotar Vinicius i Valverde, que havia entrat per Rodrygo.

Intercanvi de cops final

S’esgotava el temps i calia canviar alguna cosa. El Barça havia perdut la pistonada inicial del segon temps i Koeman ha donat entrada al ‘Kun’ Agüero, Sergi Roberto i Luuk de Jong. Els visitants, en canvi, han patit mil i una lesions que han vingut acompanyades de corresponents pèrdues de temps que han crispat al Camp Nou.

Amb el Barça abocat a l’atac, s’ha passat de l’1-1 al 0-2 en qüestió de segons. Els culers no han sabut rematar una jugada dins l’àrea visitant i el Reial Madrid ho ha aprofitat sentenciant el duel amb un gol de Lucas Vázquez al contracop. Amb el duel resolt, el ‘Kun’ Agüero s’ha estrenat com a golejador culer signant l’1-2 definitiu. Malauradament, ja era massa tard.