PRÈVIA | Barça - València: Torna el futbol amb una setmana trepidant

PRÈVIA | Barça - València: Torna el futbol amb una setmana trepidant

Després de l'aturada per seleccions, torna la Lliga i ho farà amb un Camp Nou sense restriccions d'aforament i en una setmana clau per als de Koeman

Torna la Lliga al Camp Nou. Després d'una nova aturada de seleccions, la penúltima de l'any, torna el futbol de Clubs amb un partidàs a l'Estadi: Barça - València. Els culers reben la visita del conjunt valencià (diumenge 17 d'octubre, 21 hores) en el partit corresponent a la 9a jornada del campionat de Lliga.

Un partit que serà molt especial per a l'afició del Camp Nou, ja que per primer cop en els últims 19 mesos, l'estadi culer no tindrà cap tipus de restricció d'aforament i podrà comptar amb el 100% de la seva afició. Aquest serà el primer partit d'una setmana clau a la ciutat comtal, on els blaugrana disputaran tres partits com a locals: València, Dínamo de Kíev (dimecres, a les 18.45 hores) i diumenge el gran Clàssic davant el Reial Madrid (16.15 hores).

El rival

El renovat València de Bordalás arriba després de completar un bon inici de temporada, però a les darreres jornades els resultats no han acompanyat. El conjunt valencià podrà comptar amb els seus capitans Gayà i Soler, ja recuperats de les seves respectives lesions, a més d'altres jugadors importants com Gonçalo Guedes, Maxi Gómez, Gabriel Paulista o l'exblaugrana Cillessen sota pals, entre d'altres. 

Entrenador: José Bordalás
Balanç a la Lliga: 3V-3E-2D
Posició a la Lliga: 8è (12 punts)
Màxim golejador: Carlos Soler (3 gols)
Exculers a l'equip: Cillessen

Els precedents

Culers i valencianistes s'han enfrontat infinitat de cops al llarg de la història, sent dos dels equips més importants del futbol espanyol. Però si ens fixem en els darrers precedents, l'últim duel al Camp Nou va finalitzar amb empat (2-2), amb gols de Messi i Araujo per part culer i de Diakhaby i Maxi Gómez per part visitant. Aprofitem per repassar aquell matx:

El Barça

El conjunt blaugrana arriba amb la gran novetat del Kun Agüero a la convocatòria, juntament amb Balde, del B, mentre que no podrà comptar amb les baixes d'Araujo, Pedri, Braithwaite i Dembélé. Així doncs, la convocatòria de Ronald Koeman per a aquest partit és la següent: Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Riqui Puig, Memphis, Ansu Fati, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, Kun Agüero, S. Roberto, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Gavi i Balde.


Les dades prèvies

- El Barça només ha perdut un dels seus últims 10 partits davant el València en la Lliga (5V 4E), 2-0 el gener de 2020 amb Quique Setién a la banqueta blaugrana i Albert Celades com a tècnic 'che'.

- El Barça ha marcat almenys un gol en els seus últims 17 partits com a local a la Lliga davant el València (45 gols en total), la seva segona ratxa més llarga anotant a casa davant dels valencians.

- A més, els blaugrana no han perdut en els últims cinc al Camp Nou davant els valencianistes (3V i 2E), des de la derrota per 1-2 l'abril de 2016.

- L'entrenador del València, José Bordalás, només ha guanyat un dels seus vuit partits a la Lliga davant el FC Barcelona (1E i 6D). A més, el conjunt blaugrana és el rival que li ha marcat més gols en la màxima categoria (15, com el Reial Madrid).

mini_1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-VALENCIA

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut