Gavi es converteix en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola

Gavi es converteix en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola

Amb només 17 anys i 62 dies, ha batut el rècord de precocitat d’Àngel Zubieta, que estava vigent des del 1936

Pablo Martín Páez Gavira, més conegut com a ‘Gavi’, té només 17 anys i 62 dies... però ja ha fet història. L’andalús s’ha convertit aquest dimecres en el futbolista més jove de la història en disputar un partit amb la selecció espanyola. Titular contra Itàlia en la semifinal de la UEFA Nations League, el jugador del Barça ha lluït el ‘9’ a l’esquena i ha disputat 83 minuts en el duel que ha tingut lloc a San Siro.

FBCbeG8VcAc7VCK

D’aquesta manera, supera una marca que era vigent des de feia més de 85 anys. El 26 d’abril del 1936 Àngel Zubieta, llavors jugador de l’Athletic Club, va estrenar-se amb la selecció espanyola absoluta amb només 17 anys i 284 dies en un amistós contra la Txecoslovàquia. Gavi ha superat el seu rècord en 222 dies.

Supera Àngel Zubieta i també Ansu Fati

A banda de batre el rècord d’Àngel Zubieta, Gavi ha superat també la marca del seu amic i company al Barça Ansu Fati, que fins ara ocupava la segona posició en aquest rànquing de precocitat amb la selecció espanyola. El nou ‘10’ del FC Barcelona va estrenar-s’hi amb 17 anys i 308 dies el 3 de setembre del 2020 en un duel de la UEFA Nations League contra Alemanya.

Per darrere seu hi figura un altre exblaugrana, Bojan Krkic, que va debutar amb l’absoluta espanyola amb 18 anys i 13 dies.

 

Sense passar per la Sub-19 ni la Sub-21

De fet, Gavi és tan jove que s’ha estrenat amb la selecció absoluta de Luis Enrique sense arribar a debutar amb la Sub-19 ni amb la Sub-21 espanyoles. Cal recordar que el jugador andalús, al FC Barcelona des dels 11 anys, jugava fa només 15 mesos amb el Cadet blaugrana i que només ha disputat tres partits amb el Barça B abans de començar a tenir oportunitats amb el primer equip culer.

El seu debut sota les ordres de Ronald Koeman es va produir el 29 d’agost del 2021, en un Barça-Getafe corresponent a la tercera jornada de Lliga. Aquell dia va jugar l’últim quart d’hora substituint el danès Martin Braithwaite, convertint-se així en el quart jugador més jove de la història del Barça en estrenar-se a la Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut