FC Barcelona - Bayern de Munic: El Barça no pot amb el Bayern en el debut europeu (0-3)

El conjunt blaugrana ha caigut en el debut a la Champions League davant d'un conjunt alemany superior

Ha tornat a sonar l'himne de la UEFA Champions League amb l'afició present al Camp Nou, fet que no passava des del passat 27 de novembre del 2019. La Copa d'Europa, sempre especial, tornava a un estadi vestit de gala i preparat per ser el jugador número dotze. 39.737 espectadors han assistit al camp, però han presenciat una derrota per 0 a 3 en el debut blaugrana en competició europea aquest curs, contra el Bayern de Munic.

El Barça ha de retrocedir

L'equip ha respòs al públic exhibint un alt grau d'intensitat durant els primers minuts, amb pressió avançada i intentant controlar la pilota. Mica en mica, però, el Bayern de Munic ha anat imposant el seu joc i cada vegada ha controlat més a un Barça que ha hagut de recular i esperar oportunitats per sortir en velocitat i apropar-se a la porteria de Neuer.

La primera gran ocasió del partit ha arribat al 18', però una mà salvadora de Ter Stegen ha evitat un gol que els alemanys ja celebraven. El Bayern rondava l'àrea blaugrana quan un xut de Leroy Sané ha rebotat en un defensa culer, però el porter blaugrana ha exhibit els seus reflexos per salvar el gol. Al contracop, el Barça també ha generat perill en un atac 100% neerlandès, però l'associació entre Memphis, F. de Jong i Luuk de Jong no ha arribat a bon port.

El Bayern olora el gol... i l'acaba trobant

Gairebé deu minuts més tard el Bayern ha disposat de nou d'una clara ocasió per avançar-se, però un Piqué providencial ha tallat el xut de Musiala i ha evitat que la pilota arribés a porteria. Ha contestat el Barça, aquest cop des de la pilota aturada, però la imponent rematada de cap d'Araujo ha marxat per sobre del travesser.

El domini del Bayern ha acabat trobant el premi que buscaven els alemanys i, al minut 34, un xut de Müller des de la frontal ha rebotat en el cos d'Eric Garcia i ha desviat la trajectòria de la pilota, deixant a Ter Stegen sense opcions d'evitar el primer gol muniquès. EL Bayern marxava a la mitja part per davant.

Més gols després del descans

El descans ha servit perquè de nou el Barça busqués la porteria rival, però la història s'ha repetit i el Bayern s'ha apoderat del partit. Ha salvat Ter Stegen el segon dels alemanys amb una gran intervenció pròpia d'un porter d'handbol, però no ha pogut fer res davant una nova acció dels bavaresos. Al 56', Davies ha fet el primer intent, Musiala ha recollit el refús i ha enviat la pilota al pal i Lewandowski només ha necessitat empènyer la pilota a la xarxa per celebrar el segon gol de la nit.

Conscients de la dificultat, el Barça ha seguit intentant la gesta. Ronald Koeman ha decidit donar entrada a joves talents de La Masia, fent debutar en Champions a Demir, Gavi i Balde, a més dels titulars Memphis, Eric i Luuk de Jong.  Amb el partit més calmat, la il·lusió dels joves ha servit per donar un plus a l'equip i ha equilibrat forces, però sense crear perill.

Ja estava decidit el partit quan el Bayern ha executat un cop final. De la mateixa manera que en el segon gol, aquesta vegada ha estat Gnabry qui ha enviat la pilota al pal esquerra de Ter Stegen, però de nou Lewandowski s'ha fet amb el refús per fusilar la porteria blaugrana i anotar el 0-3 definitiu.

Tocarà remar

Amb aquesta victòria, el Barça se situa com a quart classificat del grup E després que Dinamo de Kiev i Benfica hagin empatat a zero a Ucraïna. El pròxim compromís europeu que hauran d'afrontar els blaugranes serà el 29 de setembre al Estadio Dà Luz, seu del Benfica - Barça corresponent a la segona jornada de la fase de grups.

Barça, 0
Bayern de Munic, 3

Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto (Demir, min 59), Araujo, Piqué, Eric Garcia (Mingueza, min 66), Jordi Alba (Balde, min 73), Sergio (Gavi, min 59), F. de Jong, Pedri, Memphis, L. de Jong (Coutinho, min 66).

Bayern de Munic: Neuer, Pavard (Lucas Hernández, min 66), Süle (Stanisic, min 82), Upamecano, Alphonso Davies, Kimmich, Musiala (Gnabry, min 70), Goretzka, Sane (Coman, min 82), Müller, Lewandowski.

Gols: 0-1, Müller (min 34); 0-2, Lewandowski (min 56), 0-3, Lewandowski (min 85).

Àrbitre: Michael Oliver. Groga a Gavi (Barça) i Kimmich i Upamecano (Bayern de Munic).