Memphis-De Jong: Dos puntals dels Països Baixos al Barça

Memphis-De Jong: Dos puntals dels Països Baixos al Barça

Destacar també que des del 2006 dos neerlandesos no coincidien en una alineació culer

Contra el Girona, Memphis Depay i Frenkie de Jong es van retrobar sobre el terreny de joc com a companys d'equip. Després de compartir selecció holandesa, més recentment en l'Eurocopa 2020, ambdós oranje van coincidir, per primera vegada, amb la samarreta blaugrana. I ho van fer durant 30 minuts. 

Aquests dos puntals del combinat dels Països Baixos connecten dins i fora del camp. Així ho van demostrar en l'Estadi Johan Cruyff en el segon amistós de pretemporada blaugrana (Barça 3 - Girona 1). Des de l'escalfament, ambdós integrants de la selecció holandesa van compartir rialles. 

Va ser al minut 60 quan el i el 21 porpres van sincronitzar-se sobre el verd del Johan Cruyff. La dupla d'aquests dos jugadors es va posar en marxa. No es van trobar per construir cap gol, però es van associar tres vegades per trobar el forat en la defensa gironina. El somriure de Memphis i De Jong es va estendre amb el penal transformat pel davanter. Una estrena perfecta i plena de focus, i acompanyada del seu soci en la selecció holandesa. Immortalitzada amb una fotografia pel record al final del matx. 

28 partits junts amb la selecció 

Així doncs, De Jong i Memphis van acréixer les seves estadístiques de partits junts. Especialment, augmentades pels matxs jugats amb el combinat nacional. En sumen un total de 28, amb un balanç de 18 victòries. Si fem la vista enrere, els més recents van ser els de l'Eurocopa 2020. On ambdós blaugranes van ser uns fixes per a Ronald de Boer. 

A més, destacar que Memphis i De Jong es buscaran per construir gols al FC Barcelona. Ja ho han fet vestint l'elàstica taronja. Concretament, el migcampista ha assistit dues vegades el davanter en la selecció. 

  • 6/9/18. Holanda - Perú. Amistós. Gol de Memphis, aleshores jugador del Lió, al minut 60 a passada de De Jong, aleshores jugador de l'Ajax. Curiosament, també va ser el primer matx on ambdós barcelonistes van coincidir sobre el terreny de joc. 
  • 10/10/19. Holanda - Irlanda del Nord. Partit classificatori per l'Eurocopa. Gol de Memphis, aleshores jugador del Lió, al minut 90 a passada de De Jong, ja com a futbolista culer. 

De nou, dos holandesos en l'alineació culer 

L'esperit taronja torna a florir en els 11 blaugranes. Amb l'holandès Ronald Koeman a la banqueta, el Barça, amb De Jong i Memphis, pot alinear dos oranjes a la vegada. Un fet que no succeïa des de l'any 2006. Va ser en una data assenyalada en l'imaginari barcelonista.

Estem parlant del 17 de maig del 2006. En la final de la Champions League de París davant l'Arsenal, un altre tècnic neerlandès, Frank Rijkaard, va posar de titulars a Gio Van Bronckhorst i Mark Van Bommel

1 Final Champions 2006-min
L'onze titular que es va enfrontar a l'Arsenal a la final de la Champions League del 2006

Un record passat de dos holandesos junts al Barça que deixa pas a una nova societat dels Països Baixos. Memphis i De Jong. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut