FC Barcelona - Nàstic: Amb bon peu (4-0)

Un hat-trick de Rey Manaj i un gol de Collado han donat la victòria a l’equip de Ronald Koeman en l'amistós disputat a l’Estadi Johan Cruyff

Primer test de la pretemporada per al FC Barcelona i primera victòria. Encara sense la major part del internacionals, l’equip de Ronald Koeman ha guanyat el Nàstic de Tarragona, a l’Estadi Johan Cruyff (4-0), en el primer amistós d’aquest estiu. Un hat-trick de Rey Manaj i un gol d’Álex Collado, tots quatre en el segon temps, han decidit el resultat final, en un duel de retorns, debuts i estrenes.

Retorns perquè el públic (2.037 espectadors al Johan Cruyff) ha tornat a les graderies en un partit del primer equip des que va esclatar la pandèmia. Debuts perquè fins a 12 jugadors han debutat amb l’equip de Koeman, entre ells el trigolejador Rey Manaj. I estrenes perquè ha estat el primer cop en què el Barça s’ha enfundat la nova equipació blaugrana 21/22

Així, tot i que el menys important era el resultat, l’equip blaugrana comença la pretemporada amb bones sensacions, abans de rebre el proper dissabte el Girona (19 hores), també a l’Estadi Johan Cruyff.

La pilota no entra

No s’han vist gols en una primera part en què el Barça ha dut la iniciativa, però en què Manu García ha aturat les ocasions blaugrana. En uns 45 minuts amb bona presència en atac de Riqui Puig i detalls de qualitat de Demir, un dels quatre debutants que han sortit en l’XI inicial (Balde, Peque Polo, Jordi Escobar i el mateix Demir), Sergi Roberto ha tingut l’oportunitat més clara en una rematada acrobàtica que el porter del Nàstic ha salvat (min 26).

L’expulsió de Quintanilla amb vermella directa per una falta sobre Riqui Puig (min 38) encara ha ajudat més els de Koeman a portar el pes del joc ofensiu i Peque Polo, amb una bona rematada de cap, ha estat a punt de fer el primer, però novament Manu García ha evitat el gol per enviar el partit al descans amb el 0-0 inicial.

Quatre gols per decidir el triomf

El guió a la represa, amb tot l’XI canviat (Comas, Ramos Mingo, Gavi, Igor Gomes, Mortimer, Matheus Pereira, R. Manaj i M. N’diaye han tingut l’oportunitat de fer el seu debut), no ha canviat i el Barça ha seguit tenint el control. El que sí que ha canviat és el resultat.

El davanter albanès Rey Manaj ha estat el gran protagonista, ja que ha pogut transformar tres gols. El primer, un autèntic golàs que ha obert la llauna (1-0, min 60) després de topar-se contra el pal.

Collado, a les acaballes, i amb un xut afortunat des de fora l’àrea, ha ampliat distàncies (2-0, min 85). Però novament Rey Manaj ha aparegut per sentenciar l’enfrontament, primer quan ha rematat amb el pit una centrada d’Hiroki Abe (3-0, min 86) i, per acabar, amb un penal transformat (4-0, min 90).

Gols i bones impressions, doncs, d’un Barça que es prepara per a l’inici de la temporada 21/22. Ara, el proper test serà contra el Girona, abans de viatjar cap a l’estada d’Alemanya i jugar contra l’Stuttgart i el Salzburg, a Àustria.