L'Stuttgart, tercer rival de la pretemporada del FC Barcelona

L'Stuttgart, tercer rival de la pretemporada del FC Barcelona

Els culers, que disputaran un amistós davant el conjunt de la Bundesliga el proper 31 de juliol, faran una estada a Alemanya entre el 28 de juliol i el 2 d’agost

Nou amistós confirmat. Després de saber que el Barça disputarà dos partits a l’Estadi Johan Cruyff davant el Nàstic de Tarragona (21 de juliol, 19 hores) i el Girona (24 de juliol, 19 hores), els barcelonistes jugaran un tercer test preparatori de pretemporada a terres alemanyes.

Així, els homes de Ronald Koeman s’enfrontaran el proper 31 de juliol contra l’Stuttgart, equip que actualment milita a la Bundesliga, on va acabar en 9a posició el curs 2020/21. El partit, com la resta d'amistosos de pretemporada, es podrà seguir en directe a tot el món a través de Barça TV+.

Aquest partit, que tindrà lloc a l’estadi del conjunt alemany a les 18 hores, estarà emmarcat enmig d’una estada que el primer equip del FC Barcelona farà a Baden-Württemberg (Alemanya). La concentració de l’equip blaugrana anirà des del 28 de juliol fins al 2 d’agost.    

L’últim precedent, el 2010

No serà la primera vegada que els dos equips es vegis les cares. Malgrat tot, són pocs els precedents que hi ha. El darrer cop que es van trobar, de fet, va ser al curs 2009/10, quan es van enfrontar als vuitens de final de la Lliga de Campions. Tot i l’1-1 al partit d’anada a Alemanya, amb gols de Cacau per als locals i Ibrahimovic per als barcelonistes, el Barça de Pep Guardiola no va donar opció a la tornada al Camp Nou, on van vèncer amb un contundent 4-0, gràcies als gols de Messi (2), Pedro i Bojan.

Si anem més enrere, Barça i Stuttgart també es van creuar a la fase de grups de la Champions del curs 2007/08. Els blaugrana van guanyar a la segona jornada per 0-2 a terres alemanyes, en el que va ser el primer partit oficial de la història entre tots dos equips, i també van vèncer al Camp Nou a la sisena i última jornada de la fase de grups (3-1). 

Encara, però, hi ha un altre precedent, però és amistós. El primer enfrontament entre l’Stuttgart i el Barça va ser un 2 de setembre del 1954, a Les Corts, en un partit d’homenatge a Manuel Torres que va finalitzar amb victòria blaugrana per 3-1.

Així doncs, cinc partits entre tots dos equips, amb quatre triomfs culers i un empat. 

25 amistosos a Alemanya

A més, aquest serà el 26è partit amistós que jugarà el Barça a terres alemanyes. Des del primer, el 1956 contra el Kickers Offenbach (3-4), els culers han disputat amistosos davant diversos conjunts alemanys com l’Hamburg, el Hannover, el Colònia o el Bayer Leverkusen, entre d’altres. 

El darrer va ser el 2013, davant el Bayern de Munic, i va finalitzar amb derrota blaugrana per 2-0. En total, dels 25 amistosos jugats a Alemanya, el Barça n’ha guanyat 12, ha perdut nou i ha empatat quatre. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut