Leo Messi, 60 partits i 46 gols la temporada 2020/21

Leo Messi, 60 partits i 46 gols la temporada 2020/21

Després de conquerir la Copa Amèrica el crac argentí tanca el curs amb uns registres espectaculars

Després d’acabar-se l’Eurocopa i la Copa Amèrica la temporada futbolística abaixa el seu teló. I amb ell Leo Messi també ha posat punt i final al curs 2020/21. Una temporada amb xifres espectaculars com ve essent habitual. Amb dos títols, la Copa del Rei, vestit de blaugrana, i la Copa Amèrica, amb Argentina. 

47 partits i 38 gols amb el Barça

Leo Messi ha jugat aquesta temporada 47 partits amb la samarreta del Barça repartits en la Lliga, Copa, Supercopa i Champions. En aquests partits el crac argentí ha marcat 38 gols com a culer, 30 d’ells a la competició domèstica i li han permès convertir-se en el Pitxitxi de la Lliga per vuitena vegada, cinquè de forma consecutiva.

D'quests 30 gols, 27 han estat amb l’esquerra, un amb la dreta i dos de cap en 35 duels disputats a la Lliga (0,85 gols per partit) han permès al Barça lluitar la Lliga fins al final. Amb vuit Pitxtixis el crac argentí es consolida com el jugador que més vegades ho ha aconseguit. Per darrere seu hi ha Zarra (6) i Quini, Hugo Sánchez i Di Stéfano (6). 

A banda d’aquest 27 gols a la competició domèstica Leo Messi n’ha marcat 3 a la Copa, que amb les seves actuacions va resultar clau per conquerir la 31a Copa del Club. A la Champions, l’astre argentí n’ha marcat cinc. En el cas de la Supercopa no va veure porteria, però l’equip va disputar la final davant l’Athletic Club.

13 partits i vuit gols amb l’Argentina

Amb la selecció argentina Leo Messi ha disputat partits de la fase de classificació per al Mundial 2022 i la Copa Amèrica. En total 13 partits i especialment claus han estat els de la Copa Amèrica, en la qual els gols, assistències i la seva entrega han acabat suposant el títol per a l’albiceleste. Leo ha estat escollit el millor jugador del torneig després de ser el màxim golejador (4) i màxim assistent (5) i participar en 12 gols. 

MEssi

Un curs amb més rècords superats

A més dels títols aconseguits aquest curs, Leo Messi s’ha convertit en el futbolista del FC Barcelona amb més partits disputats com a blaugrana, superant els 767 de Xavi Hernández. I va fer-ho contra la Reial Societat en partit de Lliga. A més, Leo Messi ha superat Pelé com a màxim golejador de la història amb un mateix club, en superar les 643 dianes que el brasiler va aconseguir amb el Santos. 

A més, a la Copa Amèrica va convertir-se en el futbolista amb més partits amb l’Argentina en superar els 147 de l’exblaugrana Mascherano. Per davant Leo Messi encara nous reptes per superar, però ja en són pocs els registres no assolits pel crac argentí. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut