El balanç dels culers a l'Eurocopa

Repassem l'1X1 dels jugadors barcelonistes durant el torneig

Tot i que encara queda la final de diumenge entre Itàlia i Anglaterra, l'Eurocopa ja s'ha acabat per als internacionals culers. Cap dels barcelonistes que disputaven la competició ha aconseguit arribat a la final, tot i que cinc d'ells han estat a les portes arribant fins a les semifinals. A continuació, repassem l'1X1 dels culers en aquesta Eurocopa:

Dinamarca

Martin Braithwaite (565 minuts): El davanter culer ha estat un fixe al combinat danès, disputant els sis partits i tots ells com a titular. El '9' ha anotat un gol en les 16 rematades que ha intentat, i 135/168 passades (80,36%), amb 11 faltes rebudes i 18 recuperacions. Dinamarca ha realitzat una gran Eurocopa, sobreposant-se a les dificultats inicials i arribant a les semifinals, on va caure a la pròrroga davant Anglaterra.

Espanya

Pedri González (629 minuts): El migcampista culer ha realitzat una grandíssima Eurocopa, sent una de les sensacions del campionat tot i la seva curta edat. El jove de 18 anys ha estat un dels jugadors més destacat d'Espanya, que ha arribat a semifinals, caient a la tanda de penals davant Itàlia. Titular als sis partits i jugant tots els minuts menys un, amb 421/461 passades (91.32%), 76'1 km recorreguts, 13 faltes rebudes i 25 recuperacions, Pedri ha completat una gran Eurocopa.

Jordi Alba (553 minuts): També un dels jugadors més utilitzats per Luis Enrique, ha participat en els sis partits, en cinc d'ells com a titular. El lateral ha completat 458/519 passades (88'25%), marcant un gol contra Suïssa (amb l'ajuda del defensa), amb cinc faltes rebudes, 64'2 kms recorreguts i 45 recuperacions.

Sergio Busquets (398 minuts): Tot i perdre's els dos primers partits a causa de la Covid, Sergio ha estat un dels jugadors clau a l'equip de Luis Enrique. El culer va ser l'MVP als dos primers partits que va jugar, i ha estat titular als quatre partits per als quals ha estat disponible. 292/327 passades (89,3%), set faltes rebudes, 29 recuperacions i 46,8 km recorreguts.

Eric Garcia (252 minuts): El nou fitxatge barcelonista, tot i la seva curta edat, ha demostrat una gran qualitat. Durant els tres partits disputats ha demostrat una espectacular precisió en la passada amb 279/292 (95,55%), amb 15 recuperacions i 26,3 km.

França

Antoine Griezmann (355 minuts): El davanter francès ha disputat els quatre partits jugats per la selecció francesa, sent titular a tots ells. Amb una gran precisió en la passada amb 151/175 (86,3%), Griezmann ha marcat un gol i ha donat una assistència, amb set rematades i vuit recuperacions. Cal recordar que França, tot i classificar-se com a primera de grup, va caure als penals als vuitens davant Suïssa.

Clément Lenglet (45 minuts): El central culer només va participar en el matx de vuitens contra Suïssa, en el qual va ser titular i va ser substituït al descans. Un partit en el qual va realitzar 40/43 passades (93%) i va recuperar quatre pilotes.

Ousmane Dembélé (31 minuts): L'extrem francès va participar als dos primers partits entrant a la segona part des de la banqueta, però va haver de deixar el torneig a causa de la lesió patida: una desincersió del tendó distal del bíceps femoral del genoll dret, que el tindrà fora dels terrenys de joc uns quatre mesos.

Països Baixos

Frenkie De Jong (348 minuts): El migcampista holandès ha participat en els quatre partits que ha disputat la selecció holandesa, sent titular en tots i ells. Malgrat haver guanyat els tres partits a la fase de grups, la selecció dels Països Baixos va caure als vuitens de final davant la República Txeca. De Jong ha realitzat 232/269 passades (86.25% de precisió), 32 recuperacions i ha recorregut 40,8 km.

Memphis Depay (327 minuts): El nou davanter culer també va participar en els quatre partits del combinat holandès, sent titular en tots ells. A més, Memphis va marcar dos gols i va repartir dues assistències, amb 123/158 passades (77,85%), 12 recuperacions i també 12 rematades a porteria.