El FC Barcelona fitxa Emerson

El FC Barcelona fitxa Emerson

FC Barcelona ha comunicat al Real Betis Balompié que exerceix el seu dret de recuperar a Emerson Royal

El FC Barcelona ha comunicat al Real Betis Balompié que exerceix el seu dret de recuperar a Emerson Royal, que ha jugat cedit les dues darreres temporades a l’equip andalús, a partir de l’1 de juliol.

Profunditat per a la banda dreta

Nascut a Sao Paulo el 14 de gener del 1999, Emerson Aparecido Leite de Souza Junior, més conegut com a Emerson Royal, és un lateral dret amb una gran vocació ofensiva que podria disputar la propera Copa Amèrica amb el Brasil.

Amb ell, el Barça guanyarà velocitat i ofensivitat a la banda dreta. El jugador brasiler destaca per ser un lateral profund i amb desbordament, que ha signat 5 gols i 10 assistències amb el Betis, on hi juga des del gener del 2019, quan es va tancar un acord a tres bandes amb l’Atlético Mineiro.

Emerson Royal i Antoine Griezmann, en un partit al Camp Nou
Emerson Royal i Antoine Griezmann, en un partit al Camp Nou

Abans d’incorporar-se al Betis, Emerson Royal va passar per les files de dos conjunts brasilers: el Ponte Preta i el mencionat Atlético Mineiro. Amb el primer va fer el seu debut al Campionat Paulista el 22 de febrer del 2017 i, un any més tard, passava a jugar amb el segon. Seria a l’Atlético Mineiro on començaria a despertar l’interès de diversos equips europeus.

El jugador més utilitzat al Betis

Ja al Betis, Emerson Royal ha disputat un total de 79 partits en els seus dos anys i mig com a verd-i-blanc. En aquesta darrera temporada ha ajudat a l’equip de Manuel Pellegrini a acabar sisè i classificar-se per a la propera Europa League tenint un rol clau a l’equip: ha estat el futbolista amb més minuts jugats de tota la plantilla (3.186 minuts), per davant de Guido Rodríguez i Nabil Fekir.

En aquests dos darrers cursos a la Lliga, Emerson ha estat el quart defensa amb més assistències de gol (n’ha fet 10), sent superat únicament per Jordi Alba (20), Jesús Navas (16) i Kieran Trippier (11). A més, ha estat el setè defensa de la Lliga que més ocasions ha creat.



Amb la selecció del Brasil, Emerson ha tingut presència tant en la Sub-20 com en la Sub-23 i va fer el seu debut amb l’absoluta el mes de novembre del 2019 en un amistós contra Corea del Sud. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut