Llevant - Barça: L'objectiu és posar-se líders

Llevant - Barça: L'objectiu és posar-se líders

(22 hores) Els de Koeman continuen en la lluita pel títol de la competició domèstica i visiten el Ciutat de València amb l’únic objectiu de guanyar

Nova jornada, nou partit de Lliga i nova oportunitat per al FC Barcelona. Els de Ronald Koeman continuen immersos en plena lluita per assolir el títol i, contra el Llevant, disputaran un nou capítol d’aquesta emocionant història (dimarts, 22 hores). El Barça, doncs, visita el Ciutat de València amb l’objectiu de guanyar per seguir posant pressió al líder, l’Atlètic de Madrid, que es troba a dos punts del Madrid –que és segon- i del Barça.

Tres equips, juntament amb el Sevilla, que tenen opcions d’endur-se el títol de Lliga, a falta de tres jornades ja per al final de la competició. El Barça és el primer en jugar, així que pot marxar a dormir líder per primer cop aquest curs. El Sevilla juga contra el València el dimecres (19 hores), mentre que l’Atlètic de Madrid ho fa contra la Reial Societat unes hores més tard (22 hores). El Madrid serà l’últim, ja que juga contra el Granada el proper dijous (22 hores). 

mini_3200x2000-calendari-4_primers-LALIGA-03_05-cat

Així doncs, el partit contra el Llevant de Paco López esdevé clau per als catalans en aquesta lluita aferrissada.

Les dades a tenir en compte

No serà un partit fàcil, però. I és que els blaugrana han perdut en dues de les tres últimes visites al Ciutat de València. La darrera, la temporada passada (3-1). En total, el Barça ha visitat l’estadi del Llevant a la Lliga en 14 ocasions, amb 7 victòries, 4 empats i 3 derrotes. 

Però una dada que convida a l’optimisme és que el Barça ha anotat com a mínim un gol en cadascun d’aquests 14 partits

 

Els 0-5 de les temporades 2014/15 i 2018/19 són les golejades més importants en aquests duels al Ciutat de València.

 

A més el Barça compta amb el factor Leo Messi, que ha participat en, com a mínim, un gol en cadascun dels 10 enfrontaments que ha jugat contra el Llevant a la Lliga. En total, l’argentí suma 13 gols i 10 assistències

El rival

L’objectiu del Llevant: El Llevant de Paco López també vol la victòria. Té a tocar la permanència, però encara no és matemàtica perquè ha perdut sis dels seus últims vuit partits de Lliga. És per això que tornar al camí del triomf esdevé tan important. 

Com arriba? Els valencians van empatar 2-2 contra l’Alabès en l’última jornada de Lliga. Ara ocupen la 14a plaça de la classificació, amb 39 punts, a 9 de l’Osca i l’Elx, que marquen el descens. Un punt contra el Barça seria suficient per certificar matemàticament la salvació. 

El jugador a seguir: José Luis Morales, que ha marcat 12 gols en 35 partits, igualant el seu millor registre golejador en una mateixa temporada a la màxima categoria (12 a la 18/19). 

La convocatòria blaugrana

Per aquest duel, Ronald Koeman ha decidit convocar els mateixos que va citar contra l’Atlètic de Madrid. Es tracta, doncs, de Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Umtiti, Junior, Ilaix Moriba, O. Mingueza i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió Coutinho i Ansu Fati, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica.

Contra el Llevant, doncs, continuarà aquest tram final tan apassionant. "La Lliga està molt igualada. A tots ens està costant acabar bé, però hem de donar el màxim en aquests darrers partits i després veurem", va comentar Ronald Koeman en la prèvia d’un partit que no preveu fàcil. 

 

Un capítol, l’antepenúltim, que s’iniciarà amb aquest Llevant – Barça. El final de la Lliga ja és aquí, però encara no coneixem el desenllaç. Tot obert, tot per decidir. Guanyar contra el Llevant mantindrà intactes totes les opcions per acabar aquesta història aixecant el títol de campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut