Un calc de la Lliga de 1992

Un calc de la Lliga de 1992

Els culers arriben tercers a la recta final del campionat a només dos punts del líder, exactament igual que a la temporada 1991/92, on els blaugrana, amb Koeman com a jugador, van acabar proclamant-se campions

Espectacular final de campionat a la Lliga. A falta de només quatre jornades, són quatre els equips que encara tenen opcions de guanyar-la i el Barça es troba tercer a només dos punts del líder, igual que va passar fa 29 anys.

El mateix guió que la Lliga del 1992

A la temporada 1991/92, el FC Barcelona va arribar amb una situació molt similar a les darreres quatre jornades i curiosament, Ronald Koeman formava part d’aquella plantilla. Després de la jornada 34, els blaugrana eren tercers amb 47 punts (llavors es donaven només dos punts per victòria) i estaven a només dos punts del líder, exactament igual que ara. En aquell cas, el primer era el Reial Madrid amb 49 punts i segon l’Atlètic, amb 48.

Finalment, el Barça va acabar guanyant la Lliga en un desenllaç agònic, amb una derrota dels blancs a Tenerife i un triomf culer al Camp Nou davant l’Athletic Club que donava el triomf als de Cruyff, que havien guanyat recentment també la Copa d’Europa a Wembley. 


Si anem més cap enrere, també al curs
1952/53 es va donar la situació del Barça estant a dos punts del líder a falta de quatre jornades (en aquell cas el primer era el València) i finalment, els culers es van proclamar campions de Lliga.

I així està la Lliga actual

Tot per decidir. Atlètic de Madrid (76 punts), Reial Madrid (74), FC Barcelona (74) i Sevilla (70) estan separats per només sis punts, i s’aproxima un cap de setmana absolutament clau per al desenllaç d’aquesta Lliga.

En la propera jornada, els quatre equips s’enfrontaran entre ells: dissabte, a les 16.15 hores, el Barça rebrà la visita de l’Atlètic de Madrid al Camp Nou, en un gran duel entre primer i tercer classificat. Diumenge, a les 21.00 hores, el Reial Madrid rebrà al Sevilla a Valdebebas en també un partidàs entre segon i quart classificats.

Així doncs, el Barça ha de guanyar-ho tot i esperar que el Reial Madrid es deixi punts en alguna de les quatre jornades per poder proclamar-se campions de Lliga. Queden quatre finals per als de Koeman, que lluitaran la Lliga fins al final per intentar aconseguir el mateix desenllaç que el 1992.

mini_3200x2000-calendari-4_primers-LALIGA-03_05-CAT
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut