València – FC Barcelona: Traca culer a Mestalla (2-3)

Tres gols de Messi (2) i Griezmann en un marge de 12 minuts mantenen el Barça molt viu a la Lliga

El Barça lluitarà la Lliga fins al final. Ha quedat demostrat a Mestalla, on perdia per 1-0 i tenia el títol pràcticament impossible a mitja hora per al final del partit. Però tres minuts d’autèntica traca a les ciutat de les falles, amb tres dianes de Messi (2) i Griezmann entre els minuts 57 i el 69, han reviscut el Barça de Ronald Koeman, que ha seguit el partit des de la graderia per sanció.

D’aquesta manera, el Barça manté el ritme d’Atlètic de Madrid i Reial Madrid, que també van guanyar aquest dissabte, pendent també del que faci el Sevilla aquest dilluns. La Lliga és viva i bona part de les opcions al títol es posaran en joc el proper dissabte al Camp Nou, amb un Barça-Atlètic que pot ser determinant...

Sense gols a la mitja part

El Barça ha sortit a totes des del primer moment. Ja al minut 2 Pedri ha gaudit de la millor ocasió blaugrana en tota la primera meitat. Malauradament, la seva rematada s’ha anat fregant el pal. Minuts més tard, Araujo també ha tingut una clara ocasió que l’exblaugrana Cillessen ha tret sota pals. Fugia de la pilota el València, que buscava de manera descarada fer mal a través dels contracops, cosa que ha passat mitjançant Gayà al minut 20. La seva rematada també ha anat fora. A la mitja part, 0-0.

Muntanya russa

Tots els gols que han faltat al primer temps han arribat al segon. El València s’ha avançat amb un cop de cap de Gabriel Paulista en un llançament de córner en una jugada en què els culers han demanat falta a Ter Stegen a l’àrea petita. La revisió no ha corregit la decisió i el Barça veia com la Lliga es complicava. Perdia 1-0 i quedava poc més de mitja hora per al final del partit.

Remuntada ‘express’ en 12 minuts

Tocava remuntar... i és el que ha fet el Barça. Messi ha signat l’empat després d’errar un penal signat per unes clares mans de Lato. Cinc minuts més tard arribaria l’1-2, obra de Griezmann després d’una centrada prèvia de Jordi Alba rematada per De Jong i ben salvada per Cillessen, que havia aturat el penal a Messi i que ha estat el millor dels valencians.

Però la traca culer tindria un últim esclat. Un golàs de falta de Messi suposava l’1-3 pràcticament definitiu. En només 12 minuts, el Barça havia signat tres gols que l’enganxen de nou a la Lliga, amb només quatre partits per davant.

En el tram final de partit, un València voluntariós ha retallat distàncies amb un gran gol de Carlos Soler. Els tres punts, però, viatjaven cap a Barcelona. Victòria de traca i mocador per als culers.