El repte de guanyar a Mestalla

Els barcelonistes acumulen tres temporades seguides sense endur-se els tres punts del camp del València, un estadi quasi inexpugnable aquest curs 2020/21

Mestalla és un camp tradicionalment complicat per al FC Barcelona. I així ho corroboren les estadístiques. En Lliga, el Barça acumula tres visites seguides sense conèixer la victòria: dos empats i una derrota. Per tant, per reenganxar-se al camí del triomf en el torneig domèstic i en l'estadi xe, els de Koeman hauran de sortir concentrats des del minut u a aquest partit de la jornada 34.

Cal virar els records amargs al camp del València. Després de tres cursos consecutius sense assolir els tres punts a Mestalla, els blaugranes tenen un repte majúscul. En una recta final de calendari apasionant i amb la lluita pel títol avivada, els de Koeman hauran de sobreposar-se als precedents i a la ratxa valencianista com a local.

• Temporada 2019/20. València 2 - FC Barcelona 0
  • Temporada 2018/19. València 1 - FC Barcelona 1
  • Temporada 2017/18. València 1 - FC Barcelona 1

Gols en els últims minuts per construir els darrers triomfs

Hem de retrocedir fins al 22 d'octubre de 2016 per trobar el darrer triomf barcelonista a Mestalla. I va ser una victòria agònica i treballada. Aquell dia, Leo Messi, de penal i al minut 93, certificava la remuntada en l'electrònic, que acabaria reflectint un 2-3 ajustat.

I és que el Barça sempre ha picat ferro fred per tombar la resistència valencianista a Mestalla. Un estadi acostumat a patir els triomfs barcelonistes en els darrers sospirs. Tal com va succeir, també, en la campanya 2014/15Sergio Busquets, amb un gol de volea des de l'interior de l'àrea i amb la cama esquerra, va donar els tres punts als culers al minut 94 (0-1).

El València, un equip fort a casa

L'altra dada que confirma el desafiament blaugrana en el València - FC Barcelona de la jornada 34 de Lliga: l'elenc de Javi Gracia  no ha perdut cap dels seus últims vuit partits a casa en el campionat regular. Quatre victòries i quatre empats és el seu balanç. Des del 22 de desembre de 2020 que els xes no perden com a locals. Va ser per la mínima contra el Sevilla en la jornada 15.

A més a més, destacar que solament tres equips han estat capaços d'endur-se els tres punts de Mestalla aquesta campanya. Sevilla, Atlètic de Madrid i Betis. Sí que és cert, però, que el conjunt valencianista es troba en la 14a plaça de la classificació. Una posició que contraresta amb la bona dinàmica com a local. I és que els resultats fora de casa no són els millors per als blanquinegres.

Les dianes de Messi, un argument per assolir el repte

L'equip de Koeman, que torna a l'estadi que el va veure a la banqueta de local durant mig curs 2007/08, compta amb la inspiració i punteria del crac argentí. Leo Messi té al València com la seva tercera víctima preferida de la Lliga. Davant l'equip xe, el capità barcelonista ha anotat 29 gols en 35 partits

Sens dubte, Leo Messi sempre acostuma a ser la figura que apropa al Barça a superar els desafiaments. Aquesta vegada és guanyar a Mestalla. Una empresa gens fàcil.