Sergi Roberto, 300 partits amb el Barça

El de Reus va debutar fa 11 temporades i, durant tot aquest temps, ha guanyat 23 títols

Sergi Roberto ha arrodonit el seu número de partits com a jugador del primer equip del FC Barcelona. Aquest diumenge, contra el Vila-real, el futbolista de Reus ha arribat als 300 partits defensant la samarreta del Barça. 300 enfrontaments en què ha anat creixent a poc a poc, des del seu debut oficial, el 10 de novembre de 2010 en un partit de Copa contra el Ceuta (5-1), fins al dia d'avui, quart capità del primer equip.

FCB - AD CEUTA (45)-min
Imatge del primer partit de Sergi Roberto amb el primer equip

Tot i que la primera de les seves participacions va ser l'any 2010, no va ser fins a l'estiu del 2013 quan va fer el salt definitiu al primer equip, sota les ordres del 'Tata' Martino i amb el dorsal 24 a l'esquena.

Roberto va anant guanyant minuts i es va acabar consolidant en l'onze titular la temporada 2015/16, quan va començar a alternar la posició de migcampista amb la de lateral dret.

Des de llavors ha jugat 300 partits (195 de Lliga, 46 de Copa, 51 de Champions, 5 de Supercopa d'Espanya, 1 de Supercopa d'Europa i 2 de Mundial de Clubs), en què ha fet 35 assistències i ha marcat 10 gols. Amb aquests 300 partits iguala a Luis Enrique Martínez amb 300 partits oficials. Per davant per poder-los superar properament queden Ferrer (301), Basora (302) i Rakitic (310).

2021-04-25 VILLARREAL-BARCELONA 70-min

A més, amb el Barça B va disputar 106 partits, 7 d’ells a Segona Divisió, 23 a Segona Divisió B i sis de play-off d’ascens a Segona Divisió. En aquests partits Sergi Roberto va marcar set gols.

El més important el farà passar a la història com l'heroi de la remuntada contra el PSG, el 8 de març de 2017 al Camp Nou. El seu gol va ser el sisè i definitiu del 6-1, marcat al minut 93 i que va desencadenar la bogeria.

Un moment màgic per a un futbolista criat al Barça, que va arribar a la Masia amb 14 anys procedent del Nàstic de Tarragona. Un dia en què el somni d'aquell nen es va fer realitat.

23 títols com a blaugrana

Des del dia del seu debut fins aquest diumenge, Sergi Roberto ha jugat 300 partits en 11 temporades. Uns anys en què el polivalent futbolista de Reus ha guanyat un total de 23 títols: 6 Lligues, 6 Copes, 2 Champions, 5 Supercopes d'Espanya, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundials de Clubs. L'última, el passat dissabte 17 d’abril, contra l'Athletic Club, a la final de Copa de la Cartuja.