Vila-real – FC Barcelona: Griezmann lidera una remuntada d’or (1-2)

Dos gols del francès capgiren la diana inicial de Chukwueze i atorguen tres punts fonamentals al Barça per seguir optant al títol de Lliga

El Barça continua amb la Lliga entre cella i cella. La victòria assolida a Vila-real l’acosta una mica més al somiat doblet, quan ara queden ja només sis jornades per disputar-se. Si el Barça les guanya totes, serà campió.

La primera d’aquestes finals l’ha resolt aquest diumenge gràcies a un doblet d’Antoine Griezmann, que ha signat un doblet en qüestió de minuts just després de la diana inicial de Samu Chukwueze. Ha estat una victòria treballada, que serveix per engrandir distàncies amb el Reial Madrid (que va empatar contra el Betis), pendents del que faci l’Atlètic de Madrid a San Mamés.

S’avança el Vila-real

El FC Barcelona ha arrencat amb bon peu a Vila-real. Amb el control de la pilota, manava sobre la gespa i amenaçava la porteria d’Asenjo. De fet, ha estat pràcticament inexplicable que una gran triangulació culer no acabés amb el gol de Frenkie de Jong, que ha vist com la seva rematada a un metre de porteria l’ha tret Sergio Asenjo sobre la mateixa línia de gol.

Minuts més tard, qui no perdonava era el conjunt local. Samu Chukwueze ha aprofitat una pilota llarga de Pau Torres per definir bé davant Ter Stegen.

Griezmann al rescat

No mereixia el Barça anar per darrere en el marcador... i 60 segons després ha deixat de fer-ho gràcies al gol de l’empat d’Antoine Griezmann. El francès ha aprofitat una passada a l’espai d’Òscar Mingueza per definir com només ho fan els cracs. Picadeta i golàs en un moment clau, dels que diuen psicològics.

El francès també seria l’encarregat de signar l’1-2 uns minuts després. En aquest cas, ha aprofitat una greu errada de Juan Foyth, que ha cedit cap al seu porter sense veure que per allà passava el ‘7’ blaugrana, que no ha perdonat. S’arribava a la mitja part amb tres gols i una brillant primera meitat de futbol.

Vermella a Manu Trigueros

Ronald Koeman ha aprofitat la mitja part per fer el seu primer canvi: Sergi Roberto per Sergiño Dest. D’aquesta manera, el ‘20’ blaugrana disputava el seu partit número 300 amb el primer equip. També mouria peces Unai Emery en els primers minuts de la represa, donant entrada a Coquelin enlloc de Paco Alcácer.

La segona meitat avançava amb poques notícies fins que l’àrbitre ha expulsat Manu Trigueros amb vermella directa després d’una entrada sobre Leo Messi al migcamp. Quedaven poc més de 20 minuts per al final i el Barça ha sabut mantenir l’avantatge sense patir més del compte. És més, tant Ilaix Moriba com Frenkie de Jong haurien pogut sentenciar el partit fent el tercer. De totes maneres, els tres punts no s’escaparien. Poden valer una Lliga.