Messi-Gerard Moreno: un duel de ‘killers’

Messi-Gerard Moreno: un duel de ‘killers’

Aquest diumenge, els davanters del Barça i del Vila-real es veuran les cares a l’Estadi de la Ceràmica

Duel d’altura el que es veurà aquest diumenge a l’Estadi de la Ceràmica (16.15 hores). El FC Barcelona visita el camp del Vila-real, en la jornada 32 de la Lliga, en un partit que posarà a prova dos dels màxims golejadors de la Lliga: Leo Messi i Gerard Moreno.

L’argentí és el Pitxitxi de la competició, amb 25 dianes, mentre que el de Santa Perpètua de Mogoda en suma 20. Uns registres de gran magnitud, de dos jugadors nascuts per marcar, protagonistes indiscutibles dels gols.

Les dades de la temporada

Tant Messi com Gerard Moreno són dos fixes en els esquemes i en el joc dels seus equips. I aquesta participació ha anat acompanyada de gols i d’assistències. Messi, que ha disputat 29 partits de Lliga, ha anotat 25 dianes (3 de penal) i ha fet 9 assistències, amb un total de 80 rematades a porta. L’argentí ha participat en el 46,5% (34) dels 73 gols del Barça.

2021-04-22 BARCELONA-GETAFE 62-min

Per la seva part, Gerard Moreno, que ha jugat 27 partits a la competició, acumula 20 gols (9 de penal) i 5 assistències, amb 43 rematades a porteria. El davanter del Vila-real, que es troba en la seva campanya  més golejadora, ha participat en el 51% (25) dels 49 gols anotats pels groguets. 

Els números de Gerard Moreno, de fet, són el millor registre d’un jugador del conjunt de Castelló des de la temporada 2004/05, quan Diego Forlán va fer 25 gols. 

Dos jugadors imprescindibles, complets, que es veuran les cares aquest diumenge. 

Cara a cara

Si s’analitzen els partits que han jugat els dos davanters contra el Barça i el Vila-real respectivament, s’extreu que la sort és dispar. Mentre que Gerard Moreno no ha pogut guanyar cap dels 10 partits que ha jugat contra el Barça (6 amb l’Espanyol i 4 defensant la samarreta del Vila-real), Messi suma 16 victòries, 5 empats i dues derrotes en 23 partits contra els groguets. 

El davanter català, amb 8 derrotes i 2 empats a la seva balança, només ha pogut anotar dos gols contra els culers, que s’han traduït en un únic punt per al seu equip: el de l’empat 1-1 de l’Espanyol – Barça de la temporada 2017/18.

Perquè l’altre gol de Gerard Moreno contra el Barça va ser en la derrota dels groguets per 1-4 de la temporada 2019/20. Aquell dia Messi va jugar els 90 minuts, però no va marcar. 

Sí que ho ha fet, però, en altres 15 duels dels 23 que l’argentí ha jugat contra el Vila-real, l’últim aquest mateix curs al Camp Nou, en el triomf per 4-0

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut