Barça - Getafe: Golejada per seguir creient en la Lliga (5-2)

Els culers guanyen amb autoritat i continuen depenent de sí mateixos per ser campions de Lliga

Victòria important del Barça davant el Getafe (5-2) al Camp Nou. Els culers, després de proclamar-se campions de Copa el passat cap de setmana, sumen tres punts molt importants a la Lliga per seguir depenent de sí mateixos a la Lliga. Dos gols de Messi, un d'Araujo, un de Griezmann de penal i un en pròpia de Chakla donen el triomf als de Koeman.

Inici frenètic

El matx ha començat de manera espectacular, amb una canonada de Leo Messi al travesser als tres minuts de joc. L’argentí ha sortit molt endollat, i només cinc minuts després, ha avançat al Barça amb un golàs: gran passada a l’espai de Sergio Busquets i el capità culer, tot i rebre falta, marxa per velocitat i defineix a la perfecció davant Soria (1-0, min. 8). Tot i així, el Getafe ha reaccionat ràpidament i, aprofitant que el Barça estava en inferioritat per una lesió momentània de Mingueza, els madrilenys han empatat amb una rematada d’Ángel que ha rebotat en Lenglet i s’ha colat al fons de la xarxa (1-1, min. 12).

Després d’aquests primers compassos frenètics, el ritme no ha baixat i Messi ha seguit arribant amb molt de perill a la porteria de Soria amb bones ocasions. Però ha estat el central visitant Chakla qui, en una cessió cap a Soria, no s’ha entès amb el porter azulón i ha introduït la pilota dins la seva pròpia porteria (2-1, min. 27). El Barça ha aprofitat el moment de desconcert visitant i Messi, després d’una nova rematada al pal, ha anotat el tercer per ampliar l’avantatge (3-1. Min. 33). Els de Koeman han seguit dominant els darrers instants del primer temps, però el marcador ja no s’ha mogut fins al descans.

Reacció visitant

Els de Bordalás no han perdut la cara al partit i han intentat reaccionar, i tot i que el Barça dominava la possessió, un penal d'Araujo sobre Ünal assenyalat pel VAR, ha permès al davanter turc retallar distàncies des dels 11 metres (3-2, min. 69). Amb el gol, els madrilenys han crescut sobre la gespa i han apretat per empatar, però els culers s'han mantingut sòlids en defensa per aguantar el triomf.

A més, ja a les acaballes del duel, arribaria la sentència barcelonista: gran centrada des del córner de Leo Messi i rematada de cap d'Araujo per marcar el 4-2 (min. 87), i minuts després, Griezmann, de penal després d'una falta sobre ell mateix dins l'àrea, ha anotat el 5-2 definitiu (min. 93). Finalment, victòria molt treballada del Barça de Koeman que suma tres punts més i es situa a cinc del líder, amb un partit menys.