El FC Barcelona, Club fundador de la nova Superlliga

El FC Barcelona, Club fundador de la nova Superlliga

El FC Barcelona anuncia que ha arribat a un acord amb uns altres onze clubs de futbol dels més importants d'Europa per formar una nova competició, la Superlliga

El FC Barcelona anuncia que ha arribat a un acord amb uns altres onze clubs de futbol dels més importants d'Europa per formar una nova competició, la Superlliga, que estarà governada pels seus Clubs Fundadors i que neix amb la voluntat de ser la millor competició esportiva a nivell de clubs del món.

El FC Barcelona, l'AC Milan, l'Arsenal FC, l'Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, ​​el FC Internazionale Milano, el Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur s'han unit com a Clubs Fundadors, tot i que es convidaran tres clubs més perquè puguin unir-se abans de la temporada inaugural, que començarà al més aviat possible.

Els Clubs Fundadors esperen mantenir converses ben aviat amb la UEFA i la FIFA a fi de buscar les millors solucions per a la Superlliga i per al conjunt del futbol mundial.

La creació de la Superlliga es produeix quan la pandèmia mundial ha accelerat la inestabilitat de l'actual model econòmic del futbol europeu. Durant anys, els Clubs Fundadors han tingut com a objectiu millorar la qualitat i la intensitat de les competicions europees existents i, en particular, crear un torneig en què els millors clubs i els millors jugadors puguin competir entre ells de manera més freqüent.

La pandèmia ha revelat que una visió estratègica i un enfocament comercial són necessaris per augmentar el valor i les ajudes en benefici de la piràmide del futbol en el seu conjunt. En els últims mesos s'ha mantingut un diàleg intens amb els organismes de govern del món del futbol sobre el futur format de les competicions europees. Els Clubs Fundadors creuen que les solucions proposades pels reguladors no resolen les qüestions fonamentals, que passen tant per la necessitat d'oferir partits de més qualitat com per obtenir recursos financers addicionals per al món del futbol.

Format de la competició

  • Hi participaran 20 clubs, els 15 Clubs Fundadors i uns altres cinc equips addicionals que es classificaran anualment sobre la base del rendiment de la temporada anterior.

  • Tots els partits es jugaran entre setmana, atès que tots els clubscontinuaran competint en les seves respectives lligues estatals, i així preservaran el calendari tradicional que consta al centre de la vida dels clubs.

  • La temporada començarà a l'agost amb la participació dels clubs en dos grups de 10, que jugaran partits d'anada i tornada; els tres primers de cada grup es classificaran automàticament per als quarts de final. Els equips que acabin en quarta i cinquena posició jugaran un playoff addicional a doble partit. Posteriorment es jugaran eliminatòries a doble partit a partir de quarts per arribar a la final, que es disputarà a partit únic, a finals de maig, en una seu neutral.

Tan aviat com sigui possible, després de l'inici de la competició masculina, es posarà en marxa la corresponent Lliga femenina, i això contribuirà a l'avanç i desenvolupament del futbol femení.

Aquest nou torneig anual proporcionarà un creixement econòmic significativament més gran, fet que permetrà donar suport al futbol europeu a través d'un compromís a llarg termini, que les aportacions a la solidaritat creixin en línia amb els ingressos de la nova Lliga europea. Els pagaments de solidaritat seran més grans que els actualment generats pel sistema europeu de competició i es preveu que superin els 10.000 milions d'euros al llarg del període de compromís dels clubs. D'altra banda, la nova competició es construirà amb criteris financers de sostenibilitat, ja que tots els Clubs Fundadors es comprometen a adoptar un marc de despesa. A canvi del seu compromís, els Clubs Fundadors rebran, en conjunt, un pagament d'una sola vegada de 3.500 milions d'euros dedicat únicament a emprendre plans d'inversió en infraestructures i compensar l’impacte de la pandèmia de la COVID.

El FC Barcelona, fidel a la seva història i al seu lideratge en el marc del futbol europeu, es posiciona una vegada més com a club capdavanter a l’hora de liderar els grans canvis que requereix el món del futbol i sempre pensant en el màxim benefici per al Club des del punt de vista esportiu, institucional i econòmic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut