Un Clàssic igualat: el proper repte del calendari

Un Clàssic igualat: el proper repte del calendari

Després de sacsejar la Lliga, els de Koeman afronten la visita a l'estadi Alfredo Di Stéfano amb dos punts de marge respecte dels de Zidane

El Barça ha revolucionat la Lliga. Un gol de Dembélé en el darrer sospir del matx contra el Valladolid (1-0) deixa els de Koeman en una posició immillorable. Resten nou partits i els blaugranes depenen d'ells mateixos per aixecar el títol. Ara, els duels contra Reial Madrid i Atlètic de Madrid encara prenen més rellevància, i estan escrits en majúscules i encerclats en vermell. 

Però en totes i cada una de les nou jornades que resten, els culers han d'estar concentrats de principi a fi per endur-se els tres punts. 

CALENDARI LLIGA

De moment, així està la classificació

  1. Atlètic de Madrid: 66 punts 
  2. FC Barcelona: 65 punts 
  3. Reial Madrid: 63 punts 
  4. Sevilla: 58 punts 

Dos punts separen a Barça i Madrid

El següent compromís dels de Koeman a la Lliga és el Reial Madrid. El dissabte 10 d'abril, 21 hores i a l'estadi Alfredo Di Stéfano de Valdebebas, el Clàssic torna a escena. 

Els de Koeman es presentaran a Madrid amb ganes de revenja. Perquè recordem que el primer Clàssic lliguer del curs va acabar amb triomf dels de Zinedine Zidane. Aleshores, els blancs van comparèixer en aquell partit al Camp Nou amb tres punts més. Es van elevar a sis quan es va acabar el matx.

Des d'aleshores els culers, amb focus per als joves, han escalat posicions en la taula classificatòria. De fet, el Barça arriba a Madrid amb dos punts de marge respecte al conjunt madrileny. Un context que recorda al Clàssic del Bernabéu del curs passat. Un precedent que posa en alerta a la plantilla barcelonista. Perquè la temporada 2019/20, els blaugranes aterraven a Madrid com a líders amb dues unitats d'avantatge. Però van marxar amb un desavantatge d'un punt, que ja no podrien capgirar en la lluita pel títol. 

Així doncs, Reial Madrid i FC Barcelona afrontaran el Clàssic de la jornada 30 amb igualtat. Un equilibri que també mostra el balanç de victòries en la història d'aquest apassionant duel. De moment, els blancs guanyen els blaugranes. Un equip que amb l'emoció i l'empenta del darrer triomf davant el Valladolid intentarà situar l'empat en el comptador de victòries del Clàssic. Ara com ara, està aturat en 97 victòries per al Madrid i 96 per al Barça. 

Apareixen les setmanes amb doble partit 

Després de l'adrenalina del Clàssic i de la final de Copa del Rei davant l'Athletic, el Barça, en jornada intersetmanal, tindrà la visita d'un sempre combatiu Getafe (dijous, 22 d'abril a les 21 hores). Un elenc on es troben els exblaugranes Aleñá i Cucurella. D'aquesta manera, els culers afrontaran una setmana amb doble partit. Perquè el diumenge 25 d'abril es desplaçaran fins a l'estadi de la Ceràmica per jugar la jornada 32. 

Dos compromisos en una setmana que deixaran pas a una nova setmana amb dos partits. El dimecres 28 d'abril els de Koeman recuperaran la jornada endarrerida per la final copera i es batran pels tres punts al Camp Nou contra el Granada. I, dies més tard, els barcelonistes obriran el mes de maig amb un sempre intens i difícil desplaçament al camp del València. 

En el següent vibrant capítol de Lliga que ens aturem és en la jornada 35. Un cap de setmana que oferirà un elèctric i decisiu FC Barcelona - Atlètic de Madrid, i un Reial Madrid - Sevilla. Uns partits que es presenten transcendentals i vitals per l'esdevenir de la Lliga. 

Una vegada que aquests quatre primers classificats s'hagin enfrontat entre ells, solament quedaran tres jornades. Atapeïdes, ja que hi haurà nova setmana amb dos partits lliguers. Llevant i Celta seran els rivals del Barça abans de la conclusió del torneig a Eibar (22-23 de maig). Sens dubte queda un calendari de Lliga apassionant. I decisiu pel títol. Un trofeu que el Barça ha revolucionat, i té en les seves mans poder-lo alçar. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut