Present i futur: Ilaix Moriba (VIII)

Present i futur: Ilaix Moriba (VIII)

Culer des dels 7 anys, es tracta d’un migcampista corpulent però amb un exquisit toc de pilota que el fa ser una de les promeses blaugranes del futur

La fitxa

Nom complet: Moriba Kourouma Kourouma, ‘Ilaix Moriba’

Data i lloc de naixement: 19/01/2003 (Conakry, Guinea)

Arribada al Barça: Va arribar al Barça l’any 2010, amb set anys, procedent del futbol base de l’Espanyol. El Benjamí C de Cristian Catena va ser el seu primer equip. Actualment té fitxa del Barça B.

Debut amb el primer equip: El 21 de gener del 2021, en un partit de Copa del Rei contra el Cornellà. Va ser titular i va disputar 73 minuts.

Partits jugats: 8 partits, 276 minuts. 

Gols i assistències: 1 gol i 2 assistències

Culer amb caràcter des dels 7 anys

Ilaix Moriba mai oblidarà la data del 21 de gener del 2021, el dia del seu debut amb el primer equip. Dos dies després de fer 18 anys, el jove migcampista saltava sobre la gespa del Municipal de Cornellà com a titular, en un partit de Copa del Rei. Aquell dia va jugar 73 minuts i ja va demostrar del que és capaç. 

Es tracta d’un interior corpulent, amb molt de recorregut, amb un exquisit toc de pilota i, a més, golejador. Característiques que han fet que, en aquests tres mesos, estigui sent un fix en la dinàmica del primer equip de Ronald Koeman. Ilaix ha jugat 8 partits, dos com a titular, i ja ha marcat un gol i ha repartit dues assistències.

Capacitat de superació i creixement que fan que sigui un jugador amb molt de futur per endavant. Ja ho ha anat demostrant durant la seva etapa al futbol formatiu, on ha après a la perfecció el joc de posició blaugrana, malgrat la seva aparença de jugador físic.

Va arribar al Barça molt jove, amb 7 anys, però ràpidament va anar passant per les categories inferiors blaugranes. Ilaix ha anat cremant etapes per la seva manera de ser: un jugador amb unes característiques físiques increïbles i amb molt de caràcter que el fan ser un líder dins del terreny de joc. De fet, nascut l’any 2003, quan formava part del Juvenil A jugava amb futbolistes de la generació del 2000, del 2001 i del 2002.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut