10 dades que cal saber a 10 dies del Clàssic

10 dades que cal saber a 10 dies del Clàssic

Repassem diverses curiositats i estadístiques relacionades amb el paper de Barça i Madrid en l'actual campionat de Lliga

Falten només 10 dies per al Clàssic que es disputarà el proper 10 d’abril. Els culers visitaran Valdebebas per disputar el duel corresponent a la 30a jornada del campionat de Lliga, que enfrontarà a Reial Madrid i FC Barcelona en un duel que atura el món. A continuació, repassem 10 dades que cal saber abans d’aquest partidàs:

Segon contra tercer a la caça del líder

Barça i Madrid arriben al Clàssic com a segon (el Barça amb 62 punts) i tercer (el Reial Madrid amb 60 punts), intentant caçar al líder que és l’Atlètic de Madrid amb 66 unitats.

Tot i encara falta una jornada per disputar-se abans del Clàssic i la posició de tots dos podria variar, el que és segur és que cap dels dos equips arribarà com a líder al gran duel. Així doncs, tots dos intentaran lluitar per seguir de ben a prop a l’Atlètic de Madrid i seguir tenint opcions de guanyar el campionat de Lliga.

Leo Messi, el màxim golejador històric

Cap jugador ha marcat més gols en tota la història dels Clàssics que Leo Messi. L’astre argentí suma un total de 26 dianes contra el Reial Madrid, superant clarament als següents classificats: Di Stefano i Cristiano Ronaldo, amb 18 gols cadascun. Les 26 dianes de Messi es reparteixen de la següent manera: 18 a la Lliga, dos a la Champions i sis a la Supercopa d’Espanya.

Messi i Ramos, omnipresents

Els capitans actuals de tots dos equips són els jugadors que més Clàssics han disputat en tota la història: el madridista ha disputat 45, mentre que l’argentí en suma 44. El segueixen Xavi Hernández, Sanchís i Gento amb 42 cadascun, i Sergio Busquets amb 39.

El Barça, el millor en atac

Els culers són l’equip que més gols ha marcat aquesta temporada a la Lliga amb un total de 67, un total de 18 més que els blancs, que n’han marcat 49 en les 28 jornades disputades. A més, els blaugrana han rematat 429 vegades (188 a porteria), mentre que els blancs ho han fet en 391 ocasions, 128 d’elles entre pals. Leo Messi és el Pitxitxi de la Lliga amb 23 dianes, mentre que Benzema és el màxim anotador blanc amb 17.

11 ‘clean sheets’ per a tots dos

Ambdós equips han aconseguit deixar la porteria a zero en 11 de les 28 jornades disputades durant el campionat de Lliga. Pel que fa a gols encaixats, el Barça ha rebut 24 i el Madrid 23. Xifres pràcticament idèntiques.

La possessió és blaugrana

Quant a la possessió a la Lliga, els culers lideren amb un 65’11% de possessió mitjana per partit, mentre que els blancs tenen un 59’79%. Pel que fa a les passades, els culers acumulen un total de 19.834, per 16.486 dels blancs. Quin equip aconseguirà dominar la pilota al Clàssic?

Courtois i De Jong, líders en minuts

El porter belga és el jugador madridista que més minuts ha jugat a la Lliga aquesta temporada amb un total de 2.520 (tots), mentre que per part blaugrana és De Jong amb 2.365 minuts. Messi (2.213) i Jordi Alba (2.175) segueixen a l’holandès, mentre que Varane (2.430) i Benzema (2.123) a Courtois.

mini_OtroElcheFC2402021_pic_2021-02-25otrobarcelona-elche15
De Jong i Messi, els jugadors més utilitzats per Koeman a la Lliga

51 jugadors utilitzats

En total, tots dos equips han utilitzat un total de 51 jugadors diferents a la Lliga. Koeman ha utilitzat un total de 25 jugadors, mentre que Zidane ha fet jugar a 26 futbolistes. De Jong, Messi, Alba, Ter Stegen, Griezmann i Pedri, els més utilitzats pel tècnic holandès, mentre que per part madridista els que han jugat més minuts són Courtois, Varane, Benzema, Casemiro, Modric i Mendy.

Els precedents

Tot i que en la darrera dècada els culers han aconseguit grans resultats davant els blancs, els partits més recents no han estat gaire favorables per als blaugrana. Aquest curs, els blancs van vèncer al Camp Nou per 1-3, i la darrera temporada, el Barça va caure al Bernabéu (2-0) i va empatar a l’Estadi (0-0). Així doncs, els culers buscaran trencar aquesta ratxa de tres partits sense guanyar contra el Madrid per tornar a la senda de grans resultats obtinguts els últims anys, amb grandíssimes victòries i exhibicions.

6.242 gols vs 6.223 gols

Fa tres anys, els culers van superar al Reial Madrid, convertint-se en l’equip més golejador de la història de la Lliga. Avui en dia, la diferència ha seguit creixent i actualment són 19 gols més els que han marcat els culers respecte als blancs a la Lliga: 6.242 gols barcelonistes per 6.223 dianes madridistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut