Jordi Alba, el defensa més golejador i assistent de la Lliga

Jordi Alba, el defensa més golejador i assistent de la Lliga

Comptabilitzant totes les competicions, el '18' barcelonista acumula quatre dianes i vuit passades de gols

La capacitat ofensiva de Jordi Alba és coneguda amb escreixos. I aquesta temporada ho reafirmen les estadístiques. Perquè el 18 blaugrana és el defensa més golejador i assistent de la Lliga. 

Diferents recursos anotadors

En el darrer matx lliguer, el lateral esquerre barcelonista va tancar la golejada davant l'Elx (3-0). Després d'una assistència de Braithwaite, Alba va enviar la pilota al fons de la xarxa en posició d'autèntic davanter. Una tisora amb la bota esquerra que demostrava, altre cop, la importància del de L'Hospitalet en l'atac barcelonista. 

mini_2021-02-24 BARCELONA-ELCHE 77
Contra el Elche, Jordi Alba va firmar el seu segon gol en Lliga

Aquest gol va ser el segon de l'elèctric lateral en Lliga. El primer el va firmar en el Barça 2 - Reial Societat 1. En aquell triomf, el 18 va perforar la xarxa després d'un potent xut de rosca amb la seva cama menys bona, la dreta. Però els seus registres anotadors van més enllà del torneig regular. Destaca el doblet que va assolir en Copa del Rei al camp del Granada (3-5). Un gol amb el cap i l'altre amb una volea amb la cama esquerra

Quatre dianes en totes les competicions que l'eleven en la primera posició de defensor de la Lliga més realitzador. El segueixen Koundé, Germán Sánchez, Mandi, Esteban Burgos i Sergio Ramos, amb tres. 

Més passades de gol cap a Griezmann

L'aportació de Jordi Alba va més enllà de les dianes. Perquè, aquest curs 2020/21, el lateral ha repartit un total de vuit assistències. Unes xifres que també el situen com el defensa més assistent de la Lliga. Trippier, amb cinc, és el seu perseguidor més proper. 

Antoine Griezmann és el barcelonista que més s'ha aprofitat de les passades de gol d'Alba. N'ha rebut un total de cinc. Ansu Fati i Frenkie de Jong són els altres dos futbolistes que han rebut les assistències del català. El defensa més golejador i assistent de la Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut