Granada - FC Barcelona: Remuntada èpica... i a semis! (3-5)

Griezmann i Jordi Alba han forçat la pròrroga a tres minuts per al final. En el temps extra, novament Griezmann i Jordi Alba, així com De Jong, han sentenciat els quarts

El FC Barcelona serà semifinalista de la Copa del Rei! Per mèrits propis, perquè la superioritat ha estat pràcticament absoluta, tot i que durant un tram del duel el partit s’ha posat coll amunt. Però la reacció blaugrana als dos gols inicials del Granada ha estat impecable, amb accions de Griezmann i Jordi Alba a tres minuts per al final que han forçat la pròrroga. Finalment, les dianes dels mateixos Griezmann i Jordi Alba, així com De Jong, han certificat una classificació merescuda.

I això que al Barça li ha costat molt ser efectiu al Nuevo Los Cármenes. Sí que ha dominat el joc, en certs trams del partit en la seva totalitat, i ha tingut constants arribades a l’àrea. Gairebé 20 córners, 3 pals... però que ha viscut un cop molt dur en contra. Perquè, els de Diego Martínez s’han avançat en el marcador i han dificultat la feina.

Primer, quan Soro ha aprofitat una recuperació en un error defensiu per assistir Kenedy (1-0, min 32). Just després del pas pels vestidors, en una passada en profunditat cap a la carrera de Soldado, el davanter s’ha quedat sol davant Ter Stegen i ha definit per fer el segon (2-0, min 47).

Tampoc ha ajudat Aarón, amb aturades espectaculars en una rematada de Messi (min 60) o en una xilena de Griezmann (min 82); ni el travesser, després d’una potent canonada de Trincao a passada de l’argentí (min 62) o d’una altra de Dembélé (min 87); així com la consistència defensiva del Granada.

Tres minuts màgics

El Barça ha continuat mantenint el guió del domini, cada vegada més abocat a la recerca de la remuntada, però els gols semblava que no arribarien. Malgrat tot, no ha baixat els braços i ho ha intentat fins al final. La recompensa ha arribat finalment, de forma justa.

Una rematada acrobàtica de Griezmann, després d’una passada de Messi, ha donat esperances (1-2, min 88), però una assistència del mateix francès que ha rematat de cap Jordi Alba ha acabat per desfermar l’eufòria (2-2, min 91). I forçar la pròrroga. Una altra.

El Barça s’agrada a la pròrroga

La tònica dels darrers minuts del temps reglamentari s’ha allargat en el primer temps de la pròrroga. I això ha portat, novament, al domini blaugrana, que aquest cop sí s’ha reflectit ràpidament en el marcador, amb un cop de cap de Griezmann (2-3, min 100). Tot i que un penal una mica polèmic que ha transformat Fede Vico ha tornat a posar les taules (3-3, min 103), el Barça no ha perdut de vista el seu objectiu.

I és que amb tot per decidir, ha sortit a per totes. Aquest cop, la moneda ha caigut de cara perquè De Jong ha caçat un refús després d’una rematada de Messi per fer el 3-4 (min 108), mentre que Jordi Alba, amb un obús, ha transformat el 3-5 definitiu (min 113). El Barça, doncs, serà al sorteig del proper divendres, on coneixerà el seu rival de les semifinals de la Copa del Rei.