Elx - Barça: Es fan forts a domicili (0-2)

Els gols de De Jong i Riqui Puig donen al Barça el cinquè triomf consecutiu a la Lliga

Victòria del Barça en la visita a l’Elx (0-2). Un triomf que suposa la cinquena victòria seguida a domicili a la Lliga en un partit dominat pels culers. Els gols de De Jong, a la primera meitat, i Riqui Puig a les acaballes del matx donen tres punts que permeten al Barça seguir lluitant a la part de dalt de la classificació.

Domini blaugrana

El matx ha deparat uns primers minuts sense ocasions clares. El Barça ho ha intentat amb rematades de cap, la primera d’elles d’Araujo però el centra uruguaià no ha pogut avançar als de Koeman. Així doncs, el joc aeri ha estat la tònica dominant dels blaugranes fins a l’equador de la primera meitat.

Dembélé ha estat el més actiu en atac, buscant el desequilibri en atac amb regats elèctrics. L’ha acompanyat Pedri, també molt actiu mostrant la seva qualitat. El perill blaugrana cada vegada era més constant tot i no rematar amb gran perill entre els tres pals. Fins que ha arribat el 0-1 al minut 39, en una jugada embolicada que De Jong ha empès un refús de la defensa local.

Ter Stegen salva l’empat

La segona meitat ha començat tal i com ha acabat, amb un Barça controlant la pilota i l’Elx buscant el contraatac, si bé la línia de pressió ha pujat respecte a la primera part. Als 10 minuts de la represa, però, un error en la sortida de pilota blaugrana ha permès a Rigoni plantar-se sol davant Ter Stegen, que ha firmat una gran aturada per evitar l’empat. I d’aquesta jugada la bona resposta del porter local Edgar Badia a un xut de Dembélé.

Primer gol de Riqui Puig amb el primer equip

A partir d’aquí el matx ha vist com passaven els minuts sense massa perill per cap dels dos conjunts. Excepte una jugada molt protestada per als culers per possible mà dins l’àrea. I el Barça s’ha topat amb Badia en dues ocasions més. La primera a un xut de Trincão de rosca i, posteriorment, en una rematada de cap de Griezmann a les acaballes del matx. Ara bé, en una rematada de cap de Riqui Puig, que acabava d’entrar en el terreny de joc, ha situat el 0-2 en aprofitar una bona centrada de De Jong. Un gol que certificava el triomf, el cinquè consecutiu del Barça a domicili en la Lliga.