Barça – Athletic Club: S’escapa la Supercopa (2-3)

Un gol de Williams a la pròrroga dóna el triomf al conjunt basc i deixa als culers sense el títol

S’escapa la Supercopa d’Espanya. Els culers han caigut davant l'Athletic Club (2-3) a la final amb un gol de Williams a la pròrroga. Un doblet de Griezmann ha avançat als culers fins en dues ocasions, però un gol de Villalibre a l’últim minut ha forçat una pròrroga on els de Marcelino s’han endut el triomf.

El duel ha iniciat amb molta igualtat en els primers compassos, amb cap dels dos equips sent capaç de fer-se amb el control de la pilota ni crear perill a la porteria rival. A poc a poc, les arribades han començat a aparèixer, i Capa ha obligat a estirar-se a Ter Stegen amb un bon llançament. També Messi, amb una canonada des de fora l’àrea, ha provat fortuna, però el llançament ha marxat per damunt de la porteria.

Minut de bogeria

Quan semblava que el matx marxaria al descans sense gols, han arribat dues dianes en pràcticament un minut: gran acció de Messi, que obre per Jordi Alba a l’esquerra i la centrada la caça Griezmann per afusellar a Unai Simón i avançar al Barça (1-0, minut 40). Instants després, ha arribat la reacció dels bascos: centrada d’Iñaki Williams des de l’esquerra i De Marcos, arribant des del darrere, s’avança per anotar l’1-1 (minut 42) per marxar al descans amb empat a un.

La segona part ha iniciat amb un gran ensurt per als culers, amb gol anul·lat a Raúl García per fora de joc. Una bona centrada de Muniain des de l’esquerra l’ha rematat de cap el ‘22’ de l’Athletic, però estava lleugerament avançat i el VAR ha anul·lat la diana. El Barça ha replicat amb un gran llançament de falta de Messi que ha marxat fregant el pal.

Griezmann torna a avançar el Barça

Quan de nou el partit estava molt travat, ha tornat a aparèixer la mateixa fórmula del gol i amb el mateix resultat: acció des de l’esquerra de Jordi Alba, centrada del lateral cap a dins de l’àrea i Griezmann, de nou, afusella la porteria rival per tornar a avançar als culers (2-1, minut 77). Quan semblava que els culers s’emportarien el triomf, Villalibre ha aparegut al darrer minut per empatar després d’una gran centrada de Muniain (2-2, minut 90) i portar el matx a la pròrroga.

Williams decideix a la pròrroga

La pròrroga ha iniciat de la pitjor manera possible amb un golàs d’Iñaki Williams que avançava a l’Athletic Club per primera vegada al matx (2-3, minut 94). Un avantatge que els bascos ja no deixarien escapar. Els culers ho han intentat fins el final, però sense encert en atac. A més, Leo Messi ha estat expulsat al darrer minut per una acció amb Villalibre que ha revisat el VAR. Finalment, derrota blaugrana per 2-3 i la Supercopa és per l’Athletic.